Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Prof. Dr. Corten

Wie is prof. dr. K. Corten?

dokter Corten
Prof. Dr. Kristoff Corten heeft zich tijdens zijn opleiding over een periode van 5 jaar exclusief toegelegd op het aanleren van specifieke chirurgische technieken in de heup chirurgie.
Hiervoor heeft hij verschillende langdurige opleidingen genoten in tal van wereld gerenommeerde centra in het Verenigd Koninkrijk, Canada, de US en Zwitserland. Hij heeft zich in zijn doctoraat dan toegelegd op het anatomische onderzoek van spiersparende operatiemethodes van het heup gewricht zoals de voorste benadering (aka Direct Anterior Approach).
Gedurende de periode van 2010 tot 2016 heeft hij de Spiersparende operatiemethode voor het plaatsen van heupprotheses verfijnd en sterk op punt gesteld. Hiervoor heeft hij een specifieke techniek ontwikkeld die de operatie duur en de bijhorende spierschade nog verder verminderd heeft. De Efficient Direct Anterior (EDA) Hip is een chirurgische techniek waarvoor vandaag de dag honderden chirurgen van over heel de wereld opleiding komen volgen bij Professor Corten. Hij onderzoekt de resultaten van deze techniek en publiceert in tal van wetenschappelijke tijdschriften en referentie tekstboeken.

Maar Professor Corten gelooft ook zeer sterk in de multi-disciplinaire omkadering van de patiënt tijdens het ganse behandel traject. Daarom heeft hij doorheen de jaren het team van de Heuppraktijk uitgebreid zodat verschillende specialisten de patiënt goed kunnen voorbereiden en begeleiden om het best mogelijke behandel resultaat te kunnen bekomen. Deze patiënt specifieke multi-disciplinaire begeleiding is uniek.

De visie van Professor Corten bestaat erin dat de omkadering van patiënten door top specialisten in hun eigen vak noodzakelijk is om de best mogelijke optimale resultaten van de behandeling te bereiken. Daarom heeft hij een team gevormd met mensen die elk hun specifieke expertise hebben, gaande van administratieve op punt stelling, tot patiënt specifieke fysiotherapeutische coaching en de behandeling van de jonge heup patiënt.

Deze ganse omkadering wordt versterkt door een belangrijke software begeleiding en monitoring onder de vorm van patiënt specifieke applicaties. Deze applicaties laten ook toe om de verschillende therapieën te evalueren op een wetenschappelijk verantwoorde manier. Deze wetenschappelijke bevindingen worden gepubliceerd in tal van wetenschappelijke tijdschriften door het onderzoeksteam van de Heuppraktijk.

Prof. Dr. Kristoff Corten is sinds 25 juni 2020 werkzaam bij het Park Medisch Centrum.

Bignummer 89925318501