Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Dokter Braam

Wie is dokter Braam?

dokter BraamIk ben sinds 2002 plastisch en reconstructief chirurg. Al vanaf zeer jonge leeftijd wilde ik arts worden en mijn droom werd vervuld toen ik na mijn middelbare school Geneeskunde mocht gaan studeren in Nijmegen.  Vervolgens heb ik mijn vervolg opleiding tot plastisch chirurg in het Academisch Medisch Centrum en het Antoni van Leeuwenhoeck ziekenhuis, beide in Amsterdam, voltooid.

Na mijn opleiding ben ik een fellowship borstreconstructies in het Universitair Ziekenhuis te Gent in België gaan doen en ben ik werkzaam geweest in de UK (Nottingham) en in de USA (Milwaukee en Mayo Clinics Rochester). In de USA heb ik onderzoek verricht en mij verder bekwaamd in de microchirurgie.

Momenteel ben ik naast mijn werkzaamheden in het Park Medisch Centrum in Rotterdam ook werkzaam als plastisch chirurg in het Haga Ziekenhuis in den Haag.

Binnen de plastische chirurgie heb ik mij gespecialiseerd in de reconstructieve -en cosmetische borst chirurgie, de behandeling van huidafwijkingen en ooglidcorrecties. Daarnaast sta ik nu bekend als “mamma chirurgie” specialist: Samen met mijn team heb ik inmiddels al honderden zogenaamde DIEP-lap reconstructies verricht. Dit zijn borstreconstructies bij patiënten na een maligniteit, waarbij bij de reconstructie, het lichaamseigen vet- en huidweefsel wordt gebruikt voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Deze verrichtingen doe ik voornamelijk in het HAGA ziekenhuis omdat deze zeer grote ingrepen zich niet lenen voor een Zelfstandig Behandel Centrum als het Park Medisch Centrum.

Goede communicatie tussen arts en patiënt vind ik cruciaal omdat het succes van het werk van mijn team ook afhangt van de verwachting van het resultaat.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik mij verder bekwaamd in de reconstructieve en esthetische aangezicht chirurgie, de liposuctie en sculpting. Mijn credo is altijd geweest: ‘graciously getting older’: het nastreven bij een cosmetische ingreep van een natuurlijk effect met het behoud van natuurlijke kenmerken.

Tevens ben ik zeer ervaren op het gebied dermato oncologie dat zich richt op (de behandeling van) kwaadaardige aandoeningen van de huid.

De laatste 10 jaar reis ik regelmatig met vrijwilligers organisaties naar ontwikkelingslanden zoals India en Afrika om belangeloos operaties te verrichten bij kinderen met brandwonden en aangeboren afwijkingen zoals schisis (hazenlippen). Patiënten komen van heinde en verre om door mij en mijn collega’s behandeld te worden en ik ervaar dit ‘vrijwilligerswerk’ als een prachtige aanvulling op mijn dagelijks werk.

Publicaties

Meerdere keren ben ik gevraagd om mijn passie voor het vak plastische chirurgie toe te lichten.
In For You Magazine heb ik een interview gegeven over borstreconstructie.
Ook gaf ik in For You magazine een interview over ooglidcorrectie. 

Bekijkt u ook eens FACESTORIES – een project van fotografe Julie blik en schrijver Arielle Kornmehl waarin specialisten worden gevraagd naar hun passie.

Mijn meest recente artikel staat in LINDA Magazine

Om een echt goed advies te kunnen geven neem ik graag de tijd tijdens het consult.

Met vriendelijke groet,

Marjorie Braam

Tot slot; Dokter Braam publiceert met regelmatig op het gebied van de plastische chirurgie en  participeert in diverse onderzoeksprojecten. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

Contact

Voor verdere informatie en afspraken:

Drs. M.J.I. (Marjorie) Braam, Park Medisch Centrum Rotterdam, 010-4361537

BIG nr. 09041540901