Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Dokter Hoekstra

Wie is dokter L.T. Hoekstra?

dokter HoekstraDr. L.T. (Lisette) Hoekstra heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 is zij in het Chirurgisch Laboratorium van het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam gepromoveerd in de leverchirurgie met het proefschrift “Towards safer liver resections”. Zij deed onderzoek naar de effecten van vena porta embolisatie vanuit zowel een basaal als een klinisch wetenschappelijk perspectief. Daarnaast heeft zij verschillende methoden beschreven om complicaties na leverresectie te voorkomen. Dit heeft geleid tot vele publicaties. Hierna is zij gestart met de opleiding tot plastisch-, reconstructief en handchirurg, waarbij zij haar vooropleiding heeft gedaan op de afdeling Algemene Chirurgie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht.

Daarna was zij tijdens haar vervolgopleiding werkzaam voor de plastische chirurgie zowel academisch (Academisch Ziekenhuis Maastricht) als perifeer (Maxima Medisch Centrum Veldhoven, Catharina Ziekenhuis Eindhoven en St Anna Ziekenhuis Geldrop). Zij is sedert oktober 2018 geregistreerd plastisch chirurg. Voor een fellowship is ze in 2017 naar het Dr. Soetomo Hospital Surabaya, Java, Indonesië en in 2019 naar het Dr. Horacio E. Oduber Hospital, Oranjestad, Aruba gegaan.
Zij was werkzaam als plastisch chirurg van oktober 2018 tot oktober 2020 in het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer.
Vanaf 18 augustus 2020 is zij werkzaam bij Parkkliniek.
Zij is werkzaam op de maandagen, dinsdagen, en donderdagen en op verzoek op de woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. 

Over mijzelf

Naast het feit dat ik vrijwel alle facetten van de plastische chirurgie kan aanbieden, richt ik mij binnen het vak op de mammachirurgie, post-bariatrie, dermato-oncologie, kleine hand/pols verrichtingen en esthetische chirurgie. Dit heeft ertoe geleid dat ik een breed opgeleid specialist ben. Binnen de cosmetische chirurgie heb ik mij verder verdiept in de buikwandcorrectie, arm- en dijbeenlift, liposuctie, borstoperaties, afstaande oren, het verwijderen van huidafwijkingen, de littekencorrectie, de schaamlipcorrectie en de bovenooglidcorrectie. Ik vind het vak technisch uitdagend en je moet creatief onderlegd zijn; dat maakt ons vak bijzonder, specialistisch en boeiend. Tevens ben ik gespecialiseerd in niet-chirurgische cosmetische behandelingen, zoals botox, fillers en de Profhilo behandeling. Hierbij heeft elke patiënt eigen wensen en lever ik zorg op maat, waardoor mensen op een natuurlijke manier mooi oud kunnen worden.

Ik ben altijd actief betrokken gebleven bij diverse wetenschappelijke onderzoeken, onder andere op het gebied van mammareconstructies, wondgenezing, hand/pols-chirurgie en ontwikkelingen in de microvasculaire robotica. Voor het laatstgenoemde heb ik anastomoses aangelegd met de micro surgical robot. In totaal heb ik 30 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Ik ben van mening dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de plastische chirurgie, wat gebaseerd is op wetenschappelijke onderbouwing.

Wat kunt u van mij verwachten?

Goed contact met patiënten is voor mij belangrijk. Ik luister goed naar de wensen van de hulpvrager, waarna ik een persoonlijk passend behandelplan ga opstellen. Deze bespreek ik uitgebreid met de patiënt, zodat een duidelijk beeld verkregen wordt van de operatie, de nabehandeling en de te verwachten resultaten. Het is ontzettend belangrijk voor de patiënt om een realistisch beeld te krijgen van het te verwachten eindresultaat. Ik werk secuur en ben resultaatgericht. Ik neem de tijd voor de patiënt en de operatie. Mijn doel is met uiterste precisie een zo mooi mogelijk resultaat te bewerkstelligen. Ik krijg pas voldoening als de patiënt tevreden is.  U kunt ervaringen van patiënten en hun waarderingen over mij vinden op Zorgkaart Nederland. Ik ben zeer gepassioneerd in mijn werk en in mijn vrije tijd houd ik van wielrennen, skiën en reizen. Mijn motto is: ‘Details make perfection, and perfection is not a detail.’

Publicaties

Overige artikelen te vinden via PubMed, zoekterm: Hoekstra LT

Graag ontmoet Dokter L.T. Hoekstra u voor een vrijblijvend advies om de mogelijkheden te bespreken ten aanzien van uw hulpvraag.
Dokter L.T. Hoekstra is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

Contact

Voor verdere informatie en afspraken:
Dr. L.T. (Lisette) Hoekstra, Park Medisch Centrum Rotterdam, 010-4361537
BIG nr. 19910615801
Instagram: dr. Hoekstra
ZorgkaartNederland: dr. Hoekstra