Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Liposuctie-liposculptuur

Liposuctie-liposculptuur

Liposuctie/liposculptuur is een plastisch chirurgische behandeling waarbij plaatselijke vetophopingen verwijderd kunnen worden. Hierdoor zullen lichaamscontouren verbeteren. Bij vrouwen is er vaak sprake van hardnekkige vetophopingen bij bijvoorbeeld de billen, bovenarmen, bovenbenen, buik/maagregio, de onderkin, taille, heupen en de knieën. 

De laatste 10 jaren neemt ook de vraag bij mannen toe voor liposuctie/liposculptuur. Behandelde locaties zoals maag, buik en “love handles” laten mooie en natuurlijke resultaten zien. 

Algemene informatie

Met een liposuctie/liposculptuur behandeling in de Parkkliniek is het mogelijk om een plaatselijke vetophoping in een paar uur te laten weghalen. Indien de totale hoeveelheid te verwijderen vet en het aantal locaties waar dit wordt verwijderd onder een bepaald niveau blijft kunt u dezelfde dag nog naar huis. Om kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen, vindt de behandeling plaats in modern geoutilleerde operatiekamers, waar u behandeld wordt door één van onze plastisch chirurgen, die speciaal getraind zijn in het uitvoeren van liposuctie en liposculptuur.

Het team van liposuctie/liposculptuur-specialisten heeft inmiddels meer dan 5600 tevreden patiënten behandeld. Het team is binnen de Parkkliniek dan ook verantwoordelijk voor alle liposuctie/liposculptuur-behandelingen. Zij worden hierbij ondersteund door een team van ervaren anesthesiologen en operatieassistenten, zodat u gedurende het gehele proces in vertrouwde handen bent. 

Dit is waarom Parkkliniek u een tevredenheidgarantie kan bieden. Onze specialisten zijn zeker van hun vaardigheden en de te behalen resultaten. U ontvangt dus optimale zorg, met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, in één van de modernste klinieken van Nederland.

Let wel: een liposuctie/liposculptuur-behandeling is uitermate geschikt om uw figuur te verbeteren maar niet geschikt als alternatief om gewicht te verliezen. We zien na een liposuctie/liposculptuur-behandeling wel dat patiënten door de verbluffende resultaten gemotiveerd raken en een positieve weg inslaan qua levensstijl. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat een liposuctie / liposculptuur de contouren kan verbeteren maar niet zal verstrakken.

De behandeling

Parkkliniek staat erop dat u volledig geïnformeerd wordt voordat u besluit een liposuctie/liposculptuur te willen ondergaan. Tijdens uw consultgesprek kunt u uw voorkeur aangeven voor het soort verdoving dat gebruikt zal worden tijdens uw ingreep. De meeste liposucties/liposculpturen, waarbij meerdere locaties betrokken zijn, worden onder narcose uitgevoerd. Kleinere liposucties en liposculpturen van enkelvoudige locaties, kunnen eventueel onder lokale verdoving uitgevoerd worden.

Op de dag van de ingreep worden er foto’s gemaakt en worden alle te behandelen locaties exact afgetekend door de chirurg. Ook wordt er een vetmeting verricht. Na de operatie worden er tijdens de controle wederom foto’s gemaakt, zodat het resultaat voor en na de operatie vergeleken kan worden. 

De ingreep duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de te behandelen locaties. Op de van te voren afgetekende plaatsen wordt de huid verdoofd, waarna de arts een klein sneetje (2-3 mm) maakt. Er wordt vervolgens een verdovende vloeistof ingebracht die de vetcellen meer vloeibaar maakt. De vetcellen worden vervolgens afgezogen met een dunne canule met een doorsnede van 3-6 mm. Aan het einde van de operatie worden de sneetjes gehecht. U krijgt een speciale drukpanty aan en na een verblijf op de uitslaapkamer wordt u teruggebracht naar uw comfortabele kamer, voorzien van internet, TV, telefoon, privé douche en toilet. U blijft gemiddeld 5 uur in de kliniek, van moment van aanmelden bij de balie tot vertrek van patiëntenkamer. 

Bij uitgebreider liposucties/liposculpturen kunnen patiënten ook overnachten. De arts zal dit tijdens het consult aangeven, zodat tevoren een kamer voor de nacht gereserveerd kan worden. 

Herstel

Na de ingreep zorgen onze zorgzame verpleegkundigen ervoor, dat het u aan niets ontbreekt. Na wat te hebben gegeten en gedronken en wanneer alle controles binnen de normaalwaarden zijn, kunt u onder begeleiding naar huis. De verpleegkundigen informeren u over aandachtspunten voor de eerste dagen thuis en u krijgt alle medicatie (of een recept) die u nodig heeft direct mee. Om uw huid goed steun te geven is het belangrijk de panty te dragen volgens voorschrift. De hechtingen worden verwijderd na 8-10 dagen, u kunt dat in de kliniek laten doen zodat we direct kunnen kijken hoe het met u gaat. 

Het is geheel normaal, dat u na de ingreep last krijgt van een spierpijn gevoel en blauwe plekken (gedurende ongeveer 3 weken). Ook kunt u last hebben van zwelling (oedeem, gedurende circa 6 weken). De mate waarin verschilt per individu. Na circa 2 maanden is 80% van het resultaat van uw ingreep te zien. Het definitieve resultaat is pas na 5-6 maanden bereikt, daar de zwelling in het behandelde gebied langzaam afneemt. Afhankelijk van de grootte van de ingreep kunt u na 1 tot 3 weken weer aan het werk en na 2 tot 4 weken weer voorzichtig beginnen met sporten. Luister hierbij evenwel goed naar uw lijf en eventuele spierpijn. 

Lymfedrainage

Lymfedrainage, een speciale vocht afdrijvende massage-techniek (oedeem therapie, lymfdrainage), die wordt verricht door gespecialiseerde fysiotherapeuten, kan het proces van afname van zwelling versnellen. De verpleegkundigen zullen u desgewenst informeren over de mogelijkheid van lymfedrainage na een liposuctie behandeling. 

Controle

Zes maanden na de ingreep zien we u graag terug voor controle bij uw behandelend arts, waarbij de behandelde locaties gemeten en gefotografeerd worden zodat het resultaat vergeleken wordt met de situatie van voor de ingreep. 

Verwachtingen & consult

Parkkliniek staat erop dat u volledig geïnformeerd wordt voordat u besluit een liposuctie/liposculptuur te willen ondergaan. U heeft uw consultgesprek dan ook bij onze liposuctie/liposculptuur-specialist die u tijdens het consult uitgebreid zal informeren over de behandeling en de te verwachten resultaten. U ontvangt alle informatie tevens schriftelijk, samen met een duidelijke offerte waarop alle kosten van uw individuele behandelplan staan vermeld. Als er in één behandeling meer dan 2 locaties tegelijkertijd worden behandeld geldt een gereduceerd tarief. Mocht u na uw consultatie of na het lezen van de informatie nog vragen hebben dan zullen wij die graag voor u beantwoorden. 

Het is belangrijk om u te realiseren dat een liposuctie geen alternatief is voor een dieet. De vetcellen die worden verwijderd zullen niet meer terugkomen maar wanneer u in gewicht aan komt na een liposuctie dan zal dit gewicht zich over de rest van uw lichaam verspreiden. Het beste resultaat behaalt u in combinatie met een gezond dieet en sport plan. Liposuctie is er op gericht om hardnekkige vetophopingen aan te pakken die met een dieet niet willen verdwijnen. Het is geen methode om overgewicht aan te pakken. Daarnaast is het ook goed om u te realiseren dat een liposuctie de huid niet zal verstrakken en daarom is het belangrijk om uw huidkwaliteit met uw arts te bespreken.

Liposuctie voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de uitvoering van een liposuctie. Bijgaande behandelingen zijn allemaal uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek uw verwachtingen en beoogde resultaten met uw arts.

Armen

Knieën – kuiten – enkels

Maag – buik – heupen (man)

Maag – buik – heupen – taille

Onderkin

Rijbroek – heupen – binnenkant bovenbeen – binnenkant knieën

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen over liposuctie. Mocht u vraag er niet tussen staan klik dan op de knop “Stel uw vraag” om uw vraag te stellen. Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur.

1. Vergoed de verzekering uw liposuctie/liposculptuur behandeling?
Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen wanneer er sprake is van een medische indicatie en niet wanneer zo’n behandeling uit cosmetisch oogpunt geschiedt. Wij adviseren u alvorens op consult te komen uw polisvoorwaarden te checken of te informeren bij uw verzekeringsmaatschappij.

2. Wat zijn lymfedrainage behandelingen en zijn deze noodzakelijk?
Lymfedrainage is een speciale vochtafdrijvende massagetechniek die door gespecialiseerde fysiotherapeuten wordt verricht. Deze behandeling is niet bij iedere locatie noodzakelijk, bij de locaties maag /buik adviseren wij dit standaard. Uw behandelend arts zal u tijdens het consult informeren of dit bij u nodig is. Indien u aanvullend verzekerd bent zijn er geen kosten verbonden aan deze behandeling. U ontvangt dan een schriftelijke uitleg over lymfedrainage en na de liposuctie/liposculptuur een verwijsbrief die u kan inleveren bij de gespecialiseerde fysiotherapeut.

3. Zijn er littekens zichtbaar na een liposuctie behandeling?
Ja, echter deze zijn nauwelijks zichtbaar daar de sneetjes die gemaakt worden voor de canule zeer klein zijn ,zo’n 2-3 mm. Bovendien zal uw specialist proberen deze zo onopvallend mogelijk te plaatsen bij voorkeur in de natuurlijke lijnen van het lichaam.

4. Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten?
De meeste patiënten kunnen binnen 1 tot 2 weken hun werkzaamheden hervatten. Uw behandelend arts kan u hierover tijdens het consult een individueel advies geven.

5. Hoe snel kan ik resultaten verwachten na een liposuctie behandeling?
Na circa 2 maanden is 80% van het resultaat van uw ingreep te zien. Het definitieve resultaat is na 5-6 maanden bereikt. Echter, direct na de behandeling wanneer u nog in de kliniek bent, kunt u al zien hoe het uiteindelijke resultaat ongeveer zal worden. Het lichaam heeft dan namelijk nog geen vocht gevormd op de behandelde locaties maar het vet is wel verwijderd. Kortom al kort na de ingreep zult u merken dat u figuur verbluffend is veranderd.

6. Ik heb al mijn hele leven last van vet ophopingen bij mijn taille (love handles). Ik kan nooit leuke kleding aan want het staat gewoon verschrikkelijk. Kan ik op mijn jonge leeftijd (20 jaar) behandeld worden?
Dat is goed mogelijk, omdat het een lokale vetophoping is, leeftijd (20) is in dit geval geen bezwaar.
Vervolg vraag: “En ik wil over 6/7 jaar wel kinderen , verandert mijn lichaam dan weer naar het oude?”
Antwoord: Na een zwangerschap zal er zeker lichamelijke veranderingen zijn, dit verdwijnt vaak weer (indien terug naar lichaamsgewicht van voor zwangerschap), maar kan soms ook blijvend zijn. Is moeilijk tevoren te voorspellen.

7. Ik wil graag weten of het mogelijk is mijn billen te laten opvullen met eigen vet?
Dat is mogelijk, alhoewel er beperkingen zijn in de hoeveelheid toe te voegen eigen vet. En het vet wordt deels door het lichaam geresorbeerd.

8. Buccale vet extractie: er bestaat een specifieke manier om het vet in de onderste wangdelen weg te snijden. Wordt deze behandeling ook bij u in de kliniek gedaan?
Deze ingreep wordt bij ons niet gedaan.

9. Doet u ook liposuctie/liposculptuur bij de wangen??
Wij doen geen liposuctie/liposculptuur van de wangen.

10. In de wegwijzer van de Medische Esthethiek las is een artikel over laserliposuctie. Werken jullie ook al met deze techniek?
Wij doen geen liposuctie mbv lasertechniek.

11. Ik kom niet echt uit wat de tarieven betreft. Ik wil graag mijn zwembandjes dus beide kanten en maag en eventueel buik laten behandelen. zijn dat nou 4 zones. Kunt u mij dat uitleggen en hoeveel het zal moeten kosten.?
Zwembandjes beide kanten is 1 locatie , buik ook 1 en maag ook 1, totaal 3 locaties. Op onze website staan de tarieven per locaties vermeld.
Uw specialist kan tijdens het consult het juiste aantal locaties vaststellen en aan de hand daarvan een offerte uitbrengen.

12. Mijn dochter is bijna 16 vanaf welke leeftijd komt zij in aanmerking voor liposuctie/liposculptuur?
Alhoewel 16 jaar de minimale leeftijd is en ook een wettelijke leeftijdsgrens waarop een patiënt voor zichzelf mag beslissen, vinden wij het erg jong om een liposuctie/liposculptuur te ondergaan. Het is belangrijk te weten dat liposuctie/liposculptuur geen manier is om af te vallen.
De liposuctie/liposculptuur-specialist bepaalt tijdens het consult of u in aanmerking komt voor een liposuctie/liposculptuur.

13. Voeren jullie ook lipolyse uit in het gezicht ?
Wij doen geen lipolyse van het gezicht.

14. Kan er bij jullie in de kliniek iets gedaan kan worden aan lelijke littekens na een bovenarm operatie, liposuctie/liposculptuur en verkleining? De littekens zijn wel 2 cm dik over de gehele bovenarm en het vel hangt nog steeds slap.
Dat is meestal wel mogelijk, daartoe moet patiënt(e) wel langskomen voor een beoordeling bij een van onze plastisch chirurgen.

15. Ik heb een kalkoenhals (slap vel). Wat is denkt u de beste behandeling en zullen globaal gezegd de tarieven hiervoor zijn.?
Dat hangt af van hoe slap de huid is. Er zijn twee mogelijkheden, een liposuctie/liposculptuur alleen (1 locatie) of indien de huid te slap is, een halslift.
De tarieven staan vermeld op onze website. Voor een juist advies moet patiënte op consult komen bij één van onze specialisten.

Prijs

Hieronder vindt u de kosten per gebied (ook wel locaties genoemd) bij de Parkkliniek. De totale kosten van een liposuctie/liposculptuur hangen af van het aantal locaties. Samen met uw specialist bepaalt u het aantal locaties van de liposuctie/liposculptuur. Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Niet verzekerde zorg

De tarieven van de behandelingen die niet worden verzekerd staan hieronder vermeld.

Tarieven voor consult

Consult voor Botuline Toxine en injectables € 30,–

  • Indien een (cosmetische) behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
  • Indien in overleg met de arts een aanvraag voor vergoeding naar de zorgverzekeraar gestuurd wordt, dan moet het eerste consult ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dient u dan eerst een verwijzing van uw huisarts in te leveren. Zonder deze verwijzing kan geen aanvraag worden ingediend.
    De zorgverzekeraar zal net zoals bij een ziekenhuisbezoek uw eigen risico in rekening brengen, ook als u achteraf besluit geen behandeling bij de Parkkliniek te laten verrichten of de ingreep alsnog voor eigen rekening te laten verrichten.
  • Voor het verzetten of afzeggen van een consult afspraak kunt u tot 24 uur vóór de afspraak contact opnemen met Park Medisch Centrum. Patiënten van Park Medisch Centrum die zich niet of te laat hebben afgemeld voor een consult afspraak ontvangen een factuur van € 50,– .
  • U kunt tot 2 weken voorafgaande aan uw geplande operatiedatum uw afspraak kosteloos annuleren. Wanneer u binnen twee weken voor uw operatiedatum uw afspraak annuleert, bent u Parkkliniek de aanbetaling van 30% verschuldigd. Deze zal dan ook niet aan u worden terugbetaald. 
  • Vriendelijk verzoek om met pinpas af te rekenen, eventueel contant maar alleen met gepast geld.
Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In het algemeen worden de kosten van een liposuctie/liposculptuur niet vergoed door zorgverzekeraars. Alleen in uitzonderlijke gevallen wil de zorgverzekeraar de kosten dragen. Dit hangt af of u aanvullend verzekerd bent en van de locatie van de ingreep. Check tevoren zelf uw polisvoorwaarden en bespreek dit met uw arts. De medisch adviseur van uw verzekeringsmaatschappij kan u dan oproepen om te beoordelen of de operatie voor vergoeding in aanmerking komt. U moet er in principe vanuit gaan dat u de operatie zelf zal moeten betalen. 

De prijzen zijn inclusief:
  • algehele narcose of lokale verdoving door een anesthesioloog (arts die na zijn artsexamen nog een 5 jaar durende specialisatie heeft gevolgd), inclusief een intake door deze specialist.
  • volledige certificering van Parkkliniek voor ISO 9001:2008 en keurmerk ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland). Deze keurmerken waarborgen naast de kwaliteit en de professionaliteit van de medische staf, zaken als hygiëne, infectiepreventie en sterilisatie van medische hulpmiddelen.
  • de beste prijs/kwaliteit verhouding en hoge klanttevredenheid in combinatie met maximale zekerheid!

 
Tarieven Liposuctie Parkkliniek*

De prijzen zijn richtprijzen. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met de specialist vastgesteld, gebaseerd op de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. 

NB: in verhouding tot uw gewicht is er is een maximum aan hoeveelheid vet/locaties dat in één operatie verwijderd/behandeld kan worden. 

 

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze liposuctie/liposculptuur-specialisten (5)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg