De verkeersoverlast rondom de Hoofdweg zorgt voor veel vertraging. Houdt u aub rekening met een langere reistijd.
Actuele informatie
Team
Veel gestelde vragen
  010 436 15 37

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1. Wat zijn de kosten van een consult?

Een consult bij het Park Medisch Centrum (verzekerde zorg) wordt gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met uw eigen risico.
Een consult voor een operatieve correctie bij de Parkkliniek (onverzekerde zorg) kost €50,- en een consult voor injectables kost €30,- euro en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien er een behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht.

 

2. Wat zijn de wachttijden?

Voor onze actuele wachttijden per specialisme kijk op onze wachttijden pagina.

3. Hoe is de nazorg geregeld?

Park Medisch Centrum/Parkkliniek is 24 uur bereikbaar en al onze nazorg en controles zijn kosteloos binnen één jaar na behandeling.

4. Worden de behandelingen vergoed?

Cosmetische ingrepen worden over het algemeen niet vergoed, in sommige gevallen wordt een deel vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden.

5. Waar word ik geopereerd?

U wordt in Park Medisch Centrum/Parkkliniek geopereerd. Indien een medische indicatie aanwezig is, dan wordt er gezorgd dat de plastische chirurg u in het ziekenhuis opereert waar hij tevens werkzaam is.

6. Kan ik na de behandeling meteen naar huis?

Bij; Totale heup prothese, totale knie prothese, hernia operatie (uitgezonderd PTED), uitgebreide buikwandcorrectie, borstverkleining, prothesewissel op medische indicatie en full facelift blijft u standaard een nacht slapen.

Het komt voor dat patiënten operaties willen combineren (indien mogelijk) die in principe een dag opname zijn, maar dat wij u een overnachting zullen adviseren vanwege uw eigen comfort en veiligheid. Dit wordt uiteraard besproken tijdens uw consult.

8. Veiligheid en risico's van siliconen borstimplantaten.

Regelmatig wordt in de media (televisie-uitzendingen, interviews in de krant) aandacht besteed aan de veiligheid van borstimplantaten. Daarbij is er veel aandacht voor wat breast implant illness (BII) wordt genoemd. Vaak worden conclusies getrokken, die geen enkele wetenschappelijke onderbouwing hebben. Dergelijke berichten zorgen voor ongerustheid. Patiënten die een borstreconstructie overwegen na borstkanker of vrouwen die implantaten hebben genomen om cosmetische redenen vragen zich of dit wel veilig is en welke gezondheidsrisico’s zij lopen. De NVPC, de beroepsvereniging voor plastisch chirurgen, begrijpt deze zorgen en wil alle betrokkenen zo goed mogelijk informeren. In dit artikel behandelen we aantal veel gestelde vragen, die vaak in de spreekkamer worden gesteld.
Klik hier om de PDF te openen.

9. Ik wil graag meer weten over borstimplantaten.

Neveneffecten borstimplantaten

In Nederland worden er naar schatting 6000 tot 8000 borstvergrotende operaties per jaar uitgevoerd met behulp van een borstimplantaat om esthetische redenen. Daarnaast worden in Nederland ook veel borstreconstructies uitgevoerd waarbij in vele gevallen ook gebruik wordt gemaakt van een borstimplantaat. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een lipofilling procedure om een verminderd borstvolume op langere termijn na een borstsparende behandeling van borstcarcinoom aan te vullen, maar ook om zuiver cosmetische reden vindt het af en toe ook al reeds plaats.

Borstvergrotende operatie met borstimplantaat:

Een borstvergrotende operatie kan bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van een vrouw die of in aanleg te weinig borstvolume heeft of veel borstvolume heeft verloren na zwangerschap of aanzienlijk gewichtsverlies. Het betreft een operatie die vaak wordt uitgevoerd en waarbij over het algemeen een hoge mate van tevredenheid bestaat. Toch brengt deze operatie de nodige discussie met zich mee, vooral in de media maar ook bij bepaalde groepen. Het betreft een operatie aan een vrouwelijk orgaan dat nog al wat veranderingen ondergaat in de loop van het leven. Daarnaast ontstaat op den duur bij meer dan 10 % van de vrouwen borstkanker.

Zoals bij iedere medische behandeling dient bij een borstvergrotende operatie een dusdanige procedure gekozen te worden zodat een zo optimaal en langdurig goed resultaat wordt behaald met de minste kans op complicaties. Een borstvergrotende operatie kent een redelijke kans op complicaties waarvoor heroperatie nodig is. Om deze complicaties tot een minimum te beperken is het noodzakelijk dat de behandeling per patiënt geïndividualiseerd wordt. Daarnaast dient de operatie uitgevoerd te worden door goed opgeleide plastisch chirurgen die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen zoals beschreven in de recente toonaangevende medische literatuur.

Relatie siliconen en borstkanker

Uit de literatuur blijkt dat siliconen borstimplantaten het risico op het krijgen van of het overlijden aan borstkanker niet verhogen. Lange termijn studies laten zien dat er zelfs een kleiner risico bestaat op borstkanker bij vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan.

Relatie siliconen en kanker elders in het lichaam

Siliconen borstimplantaten geven geen verhoogd risico voor sarcoom, multiple myeloom of lymfoom. Wel is er een verhoogd risico op cervixcarcinoom, vulvacarcinoom en longcarcinoom. Dit lijkt echter meer gerelateerd aan de levensstijl (roken, seksueel gedrag etc.) te liggen dan aan de implantaten.

Relatie siliconen en Anaplastisch Large Cell Lymfoma (ALCL)

Uit gegevens van de FDA en twee studies, blijkt dat bij een op de 500.000 vrouwen per jaar zich een bepaald zeldzaam voorkomend lymfoom (ALCL, anaplastisch large cell lymfoma) ontwikkelt. Dit lymfoom kan overal in het lichaam voorkomen.

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat vanaf 1989 zich bij 34 vrouwen met siliconen gevulde borstimplantaten zich ook een ALCL in het kapsel rond het borstimplantaat heeft ontwikkeld (op een totaal van ongeveer 10 miljoen vrouwen die wereldwijd siliconen gevulde borstimplantaten hebben gekregen, relatief verhoogd risico van dus 1: 300.000).

Hoewel dit dus betekent dat er bij vrouwen met siliconen gevulde borstimplantaten een relatief hogere kans bestaat op het verkrijgen van ALCL (1,6 x verhoogd) is een zeer duidelijke relatie tussen de aanwezigheid van siliconen gevulde borstimplantaten en de ALCL hiermee nog niet aangetoond en blijft het risico op het ontwikkelen van ALCL extreem klein.

Een recent review liet daarentegen zien dat er geen verhoogd risico is op ALCL bij siliconen borstimplantaten.

Bij deze 34 vrouwen was er gebruik gemaakt van verschillende soorten en merken siliconen borstimplantaten voor zowel een esthetische borstvergroting als een borstreconstructie.

ALCL is geen vorm van borstkanker en is goed te behandelen middels chemotherapie.

Relatie siliconen en auto-immuunziekten

Er zijn geen directe aanwijzingen dat siliconen gevulde borstimplantaten een verhoogde kans geven op auto-immuunziekten of andere bindweefselziekten geven. Daarnaast is er ook weinig tot geen wetenschappelijk bewijs voor de hypothese dat een geruptureerd borstimplantaat leidt tot dergelijke ziekten.

Theoretisch zou de aanwezigheid van een met siliconen gevuld borstimplantaat echter bij mensen die daar genetisch gezien gevoelig voor zijn, wel kunnen leiden tot een zogenaamde ASIA: autoimune (Auto-inflammatory) Syndrome induced by Adjuvants.

Echter een duidelijk bewezen relatie is nog niet gevonden en als deze wel bestaat zal het echt aantonen daarvan moeilijk zijn vanwege de zeer lage incidentie.

Relatie siliconen en platina

Platina wordt gebruikt als katalysator in de cross-linking van de siliconen gel en na fabricage blijft een zeer geringe hoeveelheid aanwezig in het product. Hiervan komt uiteindelijk minder dan 1% door middel van diffusie in het lichaam. Volgens een uitgebreid rapport van de FDA brengt deze hoeveelheid platina geen significant risico met zich mee.

Allergie op siliconen

De kans op een allergische reactie op met siliconen gevulde borstimplantaten is zeer gering. Er zijn sinds de eerste toepassing van siliconen borstimplantaten tot nu toe slechts 2 case reports te vinden over een contactallergie op siliconen: beiden betrof het een patiënt waarbij de borstprothese jaren na implantatie lek was geraakt, waarna de reactie ontstond. Slechts 1 case report vermeldt een allergische huidreactie kort na borstvergroting die verdween na verwijderen van de prothese.

Bron: richtlijnen NVPC, april 2015

10. Kan ik gratis parkeren bij Park Medisch Centrum en Parkkliniek?

U kunt gratis parkeren op de secundaire weg van de Hoofdweg. Ook kunt u kosteloos parkeren op het parkeerterrein aan de achterzijde van Park Medisch Centrum.

11. Kan ik Park Medisch Centrum en Parkkliniek bereiken met het OV?

Ja, dat is mogelijk.
Vanaf het trein en metro station Rotterdam Alexander kunt u eventueel een taxi nemen naar de Hoofdweg 90. Alternatief is lopen naar de Hoofdweg 90. Dit is ongeveer 17 minuten. Er stoppen geen bussen of trams nabij de locatie van Park Medisch Centrum aan de Hoofdweg 90.

12. Is er een contract met mijn verzekering?

Wij hebben met alle koepelorganisaties contractafspraken. U kunt hier een overzicht vinden.

13. Wat heb ik nodig als ik op consult kom?

Orthopedie: Indien u een consult heeft met betrekking tot het plaatsen van een eventuele knie- of heupporthese, een recente röntgenfoto, niet ouder zijn dan 6 maanden. Tevens een verwijzing van uw huisarts.

Neurochirurgie: Een recente MRI scan van uw lage rug, deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden plus een verwijzing van uw behandelend neuroloog. Een verwijzing van de huisarts is helaas niet voldoende.

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.
 

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming  geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt), dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

14. Hoe verloopt mijn behandeltraject?

Eerst komt u op consult bij de arts van uw keuze (bij medische klachten met een verwijzing van uw huisarts).  Indien nodig wordt hierna een aanvraag bij uw verzekering ingediend, waarop wij in de regel binnen twee weken reactie ontvangen. Vervolgens wordt, na de uitspraak van de verzekering, uw dossier overgedragen aan onze afdeling anesthesie voor een pre-operatieve medische screening. Wanneer u bent goedgekeurd voor operatie in Park Medisch Centrum en Parkkliniek zult u door een van de secretaresses worden benaderd voor het inplannen van een operatiedatum.

15. Mag ik bezoek na mijn operatie?

De visie van Park Medisch Centrum en Parkkliniek is dat het voor uw eigen herstel beter is om geen bezoek toe te staan. Rust is zeer belangrijk na een operatie. Wij hebben hier middels enquêtes en patiënten ervaringen onderzoek naar gedaan. Ons team zorgt ervoor dat u de beste zorg en aandacht krijgt tot het moment dat uw begeleider u op mag halen.

Logo ZKN keurmerk  Logo Kiwa iso 9001
Park Medisch Centrum en Parkkliniek
De zekerheid dat u in goede handen bent

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.