Veel gestelde vragen
1. Wat zijn de kosten van een consult?
Een consult bij Park Medisch Centrum (verzekerde zorg) wordt gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met uw eigen risico.
Een consult voor een operatieve correctie bij de Parkkliniek (onverzekerde zorg) kost €50,- en een consult voor injectables kost €30,- euro en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien er een behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op uw factuur.
2. Wat zijn de wachttijden?
Voor onze actuele wachttijden per specialisme kijk op onze wachttijden pagina.
3. Hoe is de nazorg geregeld?
Park Medisch Centrum en Parkkliniek zijn 24 uur per dag bereikbaar. Al onze nazorg en controles zijn kosteloos binnen één jaar na behandeldatum.
4. Worden de behandelingen vergoed?
Cosmetische ingrepen worden over het algemeen niet vergoed, in sommige gevallen wordt een deel vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden.
5. Waar word ik geopereerd?
U wordt in Park Medisch Centrum en Parkkliniek geopereerd. Indien er een medische indicatie aanwezig is, kan het zijn dat de specialist de voorkeur heeft om u te opereren in het ziekenhuis waar hij/zij tevens werkzaam is. Uiteraard gaat alles in overleg met u.
6. Kan ik na de behandeling meteen naar huis?
Bij totale heup prothese, totale knie prothese, hernia operatie (uitgezonderd PTED), uitgebreide buikwandcorrectie, borstverkleining, prothesewissel op medische indicatie en full facelift blijft u standaard een nacht slapen.
Het komt voor dat patiënten operaties willen combineren (indien mogelijk) die in principe een dag opname zijn, maar dat wij u een overnachting zullen adviseren vanwege uw eigen comfort en veiligheid. Dit wordt uiteraard besproken tijdens uw consult.
7. Kan ik bij Parkkliniek in termijnen betalen?
Dit is helaas niet mogelijk.
8. Veiligheid en risico's van siliconen borstimplantaten.
Regelmatig wordt in de media (televisie-uitzendingen, interviews in de krant) aandacht besteed aan de veiligheid van borstimplantaten. Daarbij is er veel aandacht voor wat breast implant illness (BII) wordt genoemd. Vaak worden conclusies getrokken, die geen enkele wetenschappelijke onderbouwing hebben. Dergelijke berichten zorgen voor ongerustheid. Patiënten die een borstreconstructie overwegen na borstkanker of vrouwen die implantaten hebben genomen om cosmetische redenen vragen zich of dit wel veilig is en welke gezondheidsrisico’s zij lopen. De NVPC, de beroepsvereniging voor plastisch chirurgen, begrijpt deze zorgen en wil alle betrokkenen zo goed mogelijk informeren. In dit artikel behandelen we aantal veel gestelde vragen, die vaak in de spreekkamer worden gesteld.
Klik hier om de PDF te openen.
9. Wat is het verschil tussen Park Medisch Centrum en Parkkliniek?
Park Medisch Centrum is een expertise centrum voor orthopedie en neurochirurgie. Verzekerde zorg, gespecialiseerd in knie protheses, heup protheses en alle soorten hernia operaties. Parkkliniek is een zelfstandige kliniek in plastische chirurgie en injectables gevestigd in hetzelfde pand aan de Hoofdweg 90 in Rotterdam. Parkkliniek is in principe niet-verzekerde zorg. Er zijn echter enkele uitzonderingen zoals bijvoorbeeld een borstverkleining. Dergelijke behandeling moeten altijd worden aangevraagd via een procedure.
10. Kan ik gratis parkeren bij Park Medisch Centrum en Parkkliniek?
U kunt gratis parkeren op de secundaire weg van de Hoofdweg. Ook kunt u kosteloos parkeren op het parkeerterrein aan de achterzijde van Park Medisch Centrum en Parkkliniek.
11. Kan ik Park Medisch Centrum en Parkkliniek bereiken met het OV?
Ja, dat is mogelijk.
Vanaf het trein en metro station Rotterdam Alexander kunt u eventueel een taxi nemen naar de Hoofdweg 90. Loopafstand is ongeveer 10 á 15 minuten. Er stoppen geen bussen of trams nabij Park Medisch Centrum en Parkkliniek aan de Hoofdweg 90 in Rotterdam.
12. Is er een contract met mijn verzekering?
Wij hebben met alle koepelorganisaties contractafspraken. U kunt hier een overzicht vinden.
13. Wat heb ik nodig als ik op consult kom?
Orthopedie: Een verwijzing van uw huisarts. Indien u een consult heeft met betrekking tot het plaatsen van een eventuele knie- of heupprothese tevens een recente röntgenfoto, niet ouder dan 6 maanden.
Neurochirurgie: Een verwijzing van uw behandelend neuroloog (uw huisarts is helaas niet voldoende) Tevens een recente MRI scan van uw lage rug, deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden.
Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.
Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.
14. Hoe verloopt mijn behandeltraject?
Eerst komt u op consult bij de arts van uw keuze (bij medische klachten met een verwijzing van uw huisarts). Indien nodig wordt hierna een aanvraag bij uw verzekering ingediend, waarop wij in de regel binnen twee weken reactie ontvangen. Vervolgens wordt na de uitspraak van de verzekering, uw dossier overgedragen aan onze afdeling anesthesie voor een pre-operatieve medische screening. Wanneer u bent goedgekeurd voor operatie in Park Medisch Centrum en Parkkliniek zult u door een van de secretaresses worden benaderd voor het inplannen van een operatiedatum.
15. Mag ik bezoek na mijn operatie?
Bezoek is welkom tot 17.00 uur. Daarbij hanteren wij de regel van maximaal één bezoeker per patiënt.
Houd rekening met (de rust van) andere patiënten op de kamer en maak het bezoek niet te lang.
Rust is goed voor het herstel na een operatie.
Park Medisch Centrum en Parkkliniek
De zekerheid dat u in goede handen bent