Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Neuscorrectie

Neuscorrectie in Parkkliniek

De neuscorrectie is een populaire cosmetische ingreep die de harmonie in het gezicht kan herstellen. De vorm en stand van de neus zijn ontzettend bepalend voor het uiterlijk van het gezicht. Omdat de neus zo bepalend is, storen veel mensen zich aan de omvang, de stand en de vorm van de neus. Tegelijkertijd is de neuscorrectie ook één van de meest complexe cosmetische ingrepen en is het uitermate belangrijk om uw huiswerk goed te doen mocht u een neuscorrectie in overweging nemen.

 

Neuscorrectie in Parkkliniek door dokter Frank Datema, internationaal bekende neuscorrectie specialist

dokter DatemaIn het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam ontwikkelde dokter Datema als KNO-arts zijn holistische visie op de neus. Zijn passie voor de (cosmetische) neus leidde tot de opleiding tot plastisch- en reconstructief aangezichtschirurg in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en andere bekende esthetische klinieken. Het fellowship werd afgesloten met het behalen van het prestigieuze examen van de ‘American Board of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’. Hij behoort ook tot een van de weinige KNO artsen in Nederland die zeer complexe hersteloperaties aan de neus uitvoeren.

Dr Datema is ruim twaalf jaar specialist in cosmetische- en medische neuscorrecties. Daarnaast is hij expert in de reconstructieve aangezichtschirurgie. Betrokken bij onderwijs aan medisch specialisten, publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen in vakbladen en is hij een autoriteit op gebied van neuschirurgie. Nationaal én internationaal heeft hij vele honderden patiënten tot grote tevredenheid geholpen. Hij staat bekend om zijn empathisch vermogen en oog voor detail.

Overweegt u een neuscorrectie?

Een neuscorrectie kan een enorm positieve invloed hebben op de harmonie in uw gezicht. Soms is een kleine correctie aan de neustip of neusvleugels al voldoende. Ook een subtiele aanpassing aan de vorm van de neusgaten kan een mooiere look geven. Vaak heeft de omgeving niet door dat u een correctie heeft gehad, maar krijgt u wel complimenten dat u er goed uitziet. Een neuscorrectie is een complexe operatie. Voor het beste resultaat geven wij u hier onze tips.

Kies voor een specialist in neuscorrecties

Als u een neuscorrectie overweegt is de eerste stap om uzelf goed te informeren. Op onafhankelijke websites zoals ZorgkaartNederland kunt u resultaten vergelijken. Let op de stabiliteit van de reputatie van arts en kliniek en laat u niet verleiden door klinieken die met prijzen stunten. Uzelf mooier maken kan soms lelijk uitpakken. De tweede stap is het juiste medisch centrum/kliniek en de juiste specialist uitzoeken. Zo heeft Dokter Datema zijn specialiteit volledig gericht op de neus. Door zijn expertise hierop te focussen heeft hij enorme kennis en ervaring opgebouwd. Allround zijn is goed, expert zijn is beter. Kies dus voor een specialist die van neuscorrecties zijn specialisme heeft gemaakt.

De perfecte neuscorrectie begint bij een realistisch consult

De derde stap is een consult aanvragen bij een specialist. Dokter Datema zal u vanuit zijn kennis en expertise een eerlijk advies geven. Hij betrekt u bij elke stap van het zorgproces en informeert u over alle voor-, maar ook eventuele nadelen. Het beste resultaat van een neuscorrectie begint bij een goed consult, realistische verwachtingen en een ervaren medisch specialist. Dr Datema weet door zijn jarenlange ervaring dat het proces van een neuscorrectie ingaan best spannend kan zijn. Door u in het zowel voor- als na traject goed te begeleiden bereikt u samen een mooi resultaat.

 

 • Neuscorrectie consult met grafisch programma geeft een realistisch beeld

  Samen met dokter Datema maakt u een plan. Daarna worden foto’s van uw neus gemaakt en een profielfoto van u ingevoerd in een grafisch programma om de nieuwe neus te simuleren. Zo krijgt u een realistisch beeld van het resultaat. Een goed uitgevoerde correctie van een scheve neus, bochel, asymmetrische neuspunt of neus tip kan een enorm positief verschil maken.
  Soms kan een neus op zich erg mooi zijn, maar bent u niet tevreden met de verhoudingen in uw gezicht, een consult is heel geschikt om uw vragen hierover beantwoord te krijgen. Naast een goed uitgevoerde operatie is het eindresultaat uiteraard mede afhankelijk van uw leefstijl, algehele gezondheid, het huidtype en wondgenezing.

 • Vraag uw specialist welke methode wordt gebruikt

  Dokter Datema heeft door de jaren heen veel onderzoek gedaan naar de meest betrouwbare neuscorrectie technieken. Hij gebruikt moderne technieken, waarbij er zo min mogelijk wordt gesneden in het kraakbeen (o.a. preservation rhinoplasty). Met deze technieken, probeert hij een maximaal effect te behalen, zonder verlies aan steun en structuur van de neus. Hierdoor blijft uw neus ook op lange termijn mooi. De neus is een delicaat orgaan en heeft steun en structuur nodig. Kies voor een specialist die moderne technieken beheerst en kijk naar voor-en-na foto’s op lange termijn. Laat u niet leiden door foto’s van resultaten direct na de operatie.

  De ingreep zelf duurt ongeveer twee uur en is onder algehele narcose. Over littekens hoeft u zich geen zorgen te maken. Het enige kleine en uitwendige litteken is een aantal maanden na de operatie vrijwel onzichtbaar.


 • Vergoeding door zorgverzekeraar

  Een cosmetische neuscorrectie wordt niet vergoed. Is er sprake van een cosmetische wens en neusverstopping op basis van een scheef neustussenschot, is er onder voorwaarden binnen Park Medisch Centrum vergoeding van de neustussenschotcorrectie door uw zorgverzekeraar mogelijk.
 

Meer balans in uw gezicht?
Vraag het dokter Datema in een persoonlijk consult

Bent u op zoek naar meer balans in uw gezicht of een meer natuurlijke uitstraling en zoekt u naar een medisch topspecialist met veel ervaring? Een eerste adviesconsult voor een neuscorrectie maakt u eenvoudig telefonisch of als online video-consult.
Een consult voor een operatieve correctie bij Parkkliniek (onverzekerde zorg) kost €50,- en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien er een behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op uw factuur.
Bel: 010-436 15 37 of ga naar maak een afspraak.

Waarderingen neuscorrectie van onze patiënten op ZorgkaartNederland


 • Neusaandoeningen 8-4-2024

  Geplaatst op: 08-04-2024Neusaandoeningen

  Één van de meest integerste specialisten die ik heb ontmoet. Erg gericht op mij als patiënt zonder commercieel belang. Vriendelijk, rustig en helder in zijn communicatie. Veel kennis en kunde in huis. Als ik de uitkomst en ervaring bij een andere kliniek van tevoren had geweten had ik enkel voor dr. Datema gekozen.


 • dokter Datema 11-12-2023

  Geplaatst op: 11-12-2023Plastische chirurgie

  Dokter Datema is begaand, grondig, en ontzettend professioneel! Zeer tevreden met de verleende service.


 • Neuscorrectie 28-11-2023

  Geplaatst op: 28-11-2023Plastische chirurgie

  Dokter Datema is een plezierige en fijne arts. Hij leeft zich goed in je situatie in. Hij luistert en geeft duidelijke uitleg over wat er wel en niet mogelijk is. Hiernaast heeft hij een indrukwekkend medisch track record. Na intakes bij vier verschillende KNO artsen heb ik vanwege bovenstaande voor Dokter Datema gekozen. Met het resultaat na 6 weken ben ik erg blij!


 • Neuscorrectie 17-02-2023

  Geplaatst op: 17-02-2023Plastische chirurgie

  Een erg fijne arts die rekening houdt met zowel het cosmetische, als functionele (i.e. ademhalen via de neus) resultaat.


 • Neuscorrectie 13-02-2023

  Geplaatst op: 13-02-2023Plastische chirurgie

  Ik ben super goed geholpen door Dr. Datema voor mijn neuscorrectie. Ik vond de hele ingreep erg spannend, maar Dr. Datema heeft mij zeer op mijn gemak gesteld en het vertrouwen gegeven dat het allemaal goed zou komen. Onder andere door al mijn vragen uitgebreid te beantwoorden, de behandeling goed door te nemen en goed naar mijn wensen te luisteren. Uiteindelijk ben ik onwijs tevreden met het eindresultaat en voel mij veel zelfverzekerder! Ik zou Dr. Datema zeker aanraden.


 • Neusaandoeningen 19-07-2022

  Geplaatst op: 24-05-2022Neusaandoeningen

  Dr Datema is een zeer kundige arts, die heel goed luisterd, de tijd neemt, alles heel goed en duidelijk bespreekt, uitlegd en top werk leverd. Kortom een toparts!


 • Neusaandoeningen 24-05-2022

  Geplaatst op: 24-05-2022Neusaandoeningen

  Dokter Datema is een fantastische arts, hij heeft inzicht, empathie en is ontzettend goed in zijn werk. Hij weet wat hij doet en geeft heel goed aan wat er wel of niet mogelijk is. Ik ben ontzettend dankbaar voor zijn werk die hij heeft geleverd!


 • Neusaandoeningen 10-05-2021

  Geplaatst op: 10-05-2021Neusaandoeningen

  Dr. Datema is een top arts. Na jaren lang moeite hebben met het ademen door mijn neus heeft hij helemaal opgelost. Er werd goed geluisterd naar mijn klachten en daarvan kreeg ik een goeie uitleg waardoor mijn klachten kwamen en hoe het opgelost kon worden. De na zorg van de operatie was ook top en de controles. Kortom zeker een aanrader deze arts.


 • Plastisch chirurgie 29-03-2021

  Geplaatst op: 29-03-2021Plastisch chirurgie

  Dr. Datema is voor mij een voorbeeld arts! Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen. Hij is empatisch, oprecht, duidelijk, zeer kundig, neemt de tijd voor je en weet heel goed een veilige en prettige sfeer te creëren voor zijn patiënten. De combinatie van zijn rol als arts en zijn rol als medemens weet hij echt heel goed te verenigen. Daar mogen heel veel artsen wat mij betreft een voorbeeld aan nemen. Tijdens het eerste consult heeft hij mij goed aangehoord, goede vragen gesteld en heel duidelijk aangegeven wat wel en niet kan. Het voelde als een warm bad, ondanks alle angst en twijfels die ik zelf had (dit was de derde keer dat mijn neustip is geopereerd. De eerste 2 keer door een andere arts overigens. Was ik maar meteen naar dr. Datema geweest!). De operatiedag verliep goed en ik voelde aan alles dat dr. Datema er echt voor me was en zijn uiterste best voor me deed. Het resultaat is heel mooi geworden. Ik kan mijn dankbaarheid niet in woorden uitdrukken. Hartegroet!


 • Plastisch chirurgie 01-03-2021

  Geplaatst op: 01-03-2021Plastisch chirurgie

  Vorige week maandag ben ik geopereerd (neuscorrectie) door Dr. Datema. Vandaag zijn de pleisters en het kapje verwijderd en ik ben nu al blij ondanks de zwelling. De arts en verpleging hebben mij zo erg op m’n gemak gesteld waardoor de dag van de operatie oprecht een fijne ervaring was.

 

Alle waarderingen van onze patiënten op ZorgkaartNederland

Bekijk alle waarderingen
 

Waarom kies ik Parkkliniek voor mijn neuscorrectie?

 • Parkkliniek behoort voor de derde keer op een rij tot de beste 10 privéklinieken van Nederland.
 • Parkkliniek heeft één van de beste neuscorrectiespecialisten van Nederland
 • Zeer ervaren KNO-arts met internationaal erkende specialisatie in plastische aangezichtschirurgie; Dokter Datema
 • Een persoonlijke begeleiding van begin tot het einde van het behandeltraject maakt dat u uw neus aan ons kunt toevertrouwen
 • Software simulaties tijden het consult geven inzicht in het profiel van uw nieuwe neus
 • Jaarlijks worden er meer dan 100 neusoperaties uitgevoerd door Dokter Datema
 • Parkkliniek beschikt over de modernste apparatuur en is ISO en ZKN gecertificeerd
 • Korte wachttijden voor polikliniek en operatie
 • Alles onder 1 dak. Parkkliniek beschikt over een polikliniek, een verpleegafdeling met privékamers en vijf operatiekamers
 • Een betrokken en ingespeeld team van medisch specialisten en verpleegkundigen is voor u aan het werk
 • Een persoonlijke benadering
 • Goede bereikbaarheid en parkeergelegenheden

Neuscorrecties – voor en na foto’s

neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
neuscorrectie
 

Wat kost een neuscorrectie

De kosten voor de neuscorrectie zijn afhankelijk van de complexiteit van de ingreep. Raadpleeg onze prijslijst hier.

Veelgestelde vragen


 • Wordt mijn neuscorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

  Een neuscorrectie wordt helaas niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Uw medisch specialist zal voorafgaand aan de operatie eerst een aanvraag tot vergoeding moeten indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze aanvraag wordt vervolgens getoetst en over de uitslag krijgt u bericht. Wanneer de zorgverzekeraar geen toestemming geeft, zijn de kosten voor uw eigen rekening. Is er wel toestemming gegeven, houdt dan rekening met de kosten die binnen uw eigen risico vallen.

  Hoe groot is de kans dat mijn neuscorrectie wordt vergoed door de zorgverzekeraar?
  Ondanks een zeer zorgvuldige indicatiestelling, die voldoet aan de wettelijke criteria voor vergoeding, wordt in de praktijk van dokter Datema, 1 op de 8 aanvragen tot vergoeding afgewezen.


 • Vanaf welke leeftijd kun je een neuscorrectie ondergaan?

  Ik houd een leeftijdsgrens aan van 18 jaar. Vanaf deze leeftijd is de puberteitsgroeispurt compleet en is het gezicht (en dus ook de neus) voldoende uitgegroeid voor een permanente correctie. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kunnen beperkte aanpassingen worden gedaan op een jongere leeftijd. Denk dan bij een ingezakte neus na een groot ongeval of infectie, of aan een neus die zo dicht zit dat door een open mondademhaling de tanden sterk lijden onder tandplak of andere aanslag.

 • Is het normaal dat mijn neusgaten van vorm verschillen na een neuscorrectie?

  Symmetrie van de neusgaten is een veel gehoord verzoek van patiënten die een neuscorrectie willen ondergaan. De vorm van de neusgaten wordt onder andere bepaald door huid, steunweefsel, het neusvleugelkraakbeen, het neustussenschot en de voetplaatjes. Allemaal technische details, maar meer bedoeld om duidelijk te maken dat al deze onderdelen moeten kloppen voor een symmetrisch eindresultaat. Zeker in het geval van een revisie rhinoplastiek (een hersteloperatie) is dit een lastige, maar niet onmogelijke taak.
  Symmetrie is altijd een doel van de neuscorrectie. Garanties op perfecte symmetrie kunnen helaas niet worden gegeven. Dit komt omdat zelfs in het geval van een perfect uitgevoerde operatie, de wondgenezing en uw lifestyle invloed kunnen hebben op het eindresultaat.

  lees ook: Is een gemiddelde neus een aantrekkelijke neus?

  lees ook: Neuscorrectie – realistische verwachtingen top 10


 • Zijn fillers in de neus verantwoord?

  Fillers nemen net als Botuline toxine snel in populariteit toe. Dit is te zien aan een groeiend aantal cosmetische klinieken, evenals artsen met verschillende medische achtergronden die deze behandelingen laagdrempelig aanbieden.
  In de juiste handen kun je met fillers prachtige resultaten boeken in het gelaat. Belangrijk is wel dat er een niet-permanente filler (hyaluronzuur) wordt gebruikt, omdat hier een tegenmiddel voor bestaat. Als een filler op de verkeerde plaats in de neus (of het overige gezicht) wordt geïnjecteerd kan het zijn dat de doorbloeding van de huid een risico loopt en in het ergste geval zelfs afsterft.

  Met het tegenmiddel kan, mits je op tijd bent, een hoop ellende bespaard worden. Permanente fillers of implantaten in de neus zijn absoluut onverstandig. Met enige regelmaat zie ik een patiënt uit het buitenland, waarbij de filler of het implantaat door de huid naar buiten komt zetten of geïnfecteerd is geraakt.


 • Welk resultaat kan ik verwachten van mijn neuscorrectie?

  De moeilijkheidsgraad van een neuscorrectie wordt nog weleens onderschat. De operatie wordt beschouwd als één van de lastigste operaties in het gezicht. Het eindresultaat is van heel veel factoren afhankelijk. Denk daarbij aan de vaardigheden van uw chirurg, uw wondgenezing, de kwaliteit en dikte van uw huid, lifestyle, het volgen van leefregels na de operatie en uw eigen verwachtingspatroon.Als operateur werk je toe naar de beste vorm die het bot en kraakbeen van die specifieke neus toestaan. Omdat de vorm, grootte, stevigheid en verhouding van bot en kraakbeen per persoon verschillend is, is elk operatief plan dan ook maatwerk.

  Symmetrie is één van de doelen van de operatie, naast een stevige en goed doorgankelijke neus, maar dergelijke eindpunten mogen helaas niet worden gegarandeerd. Zeker als u als eens eerder aan de neus bent geopereerd wordt het eindresultaat minder voorspelbaar.


 • Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

  Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

  Heeft u meer informatie nodig?
  Ons team staat voor u klaar!