Informatie voor patiënten

Park blog

Welkom op de blog van Park Medisch Centrum & Parkkliniek. Op deze pagina vindt u onder andere artikelen over behandelingen en indicaties maar we gebruiken deze pagina ook om partner instellingen voor te stellen. Neemt u gerust een kijkje.

Interview met Plastisch Chirurg Marjorie Braam voor het project Facestories

Facestories is een initiatief van fotograaf Julie Blik en romanschrijfster Ariella Kommehl. Zij delen regelmatig portretten en interviews op Facebook. Zo ook het portret van onze Plastische Chirurg Marjorie Braam. Het stuk is zo mooi geworden dat we dit graag met u willen delen.

Op zevenjarige leeftijd lag ze in het ziekenhuis,

De neuscorrectie uitgelicht

De neus is ontzettend bepalend voor het uiterlijk van het gezicht. De neuscorrectie is daarom een populaire cosmetische ingreep die de harmonie in het gezicht kan herstellen. Omdat de neus zo bepalend is, storen veel mensen zich aan de omvang, de stand en de vorm van de neus. Tegelijkertijd is de neuscorrectie ook één van de meest complexe cosmetische ingrepen en is het uitermate belangrijk om je huiswerk goed te doen mocht je een neuscorrectie in overweging nemen.

Maak kennis met Medinello Rotterdam

Medinello Rotterdam

Binnen het Park Medisch centrum bevindt zich een locatie van Medinello. Medinello revalidatie behandelt cliënten met langdurige klachten op het gebied van bewegen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie en chronische pijnklachten, die gecombineerd kunnen zijn met andere psychosociale problemen die de cliënt niet altijd zelf kan oplossen.

De cliënten van Medinello hebben in de regel de ‘gewone medische weg’

Het laatste nieuws over de PTED – Endoscopische hernia operatie

Het Park Medisch Centrum is één van de weinige plaatsen in Nederland waar de patiënt met een rughernia terecht kan voor een operatie middels de PTED-techniek. Deze techniek biedt een alternatief voor de klassieke hernia operaties.

Hernia operaties worden jaarlijks bij ongeveer 11.000 patiënten uitgevoerd in Nederland (Bron: NVvN). Deze patiënten worden meestal geopereerd volgens de open microdiscectomie techniek.

Introductie Spomed Fysiotherapie

Maak kennis met Spomed Fysiotherapie voor een spoedig herstel bij gewrichts- en bewegingsklachten

Wanneer u in het Park Medisch centrum een orthopedische of neurochirurgische ingreep ondergaat, ziet u aansluitend één van de fysiotherapeuten van Spomed voor uw postoperatieve fysiotherapie. Vandaag in de blog geven wij u een korte introductie betreft Spomed Fysiotherapie.

Voorste kruisband ruptuur

Voorkomen en ontstaan [toggle title="Hoeveel voorste kruisband rupturen komen er per jaar voor?"] In Nederland worden jaarlijks tussen de 6000 en 8000 voorste kruisband reconstructies uitgevoerd Dit is ongeveer 50% van alle voorste kruisband rupturen, hetgeen betekent dat per jaar ongeveer tussen de 12000 en 16000 voorste kruisband rupturen voorkomen [/toggle] [toggle title="Hoe ontstaat een [...]

Borstverkleining met sleutelgat litteken

Dr. Wu is medisch directeur en tevens werkzaam als plastisch chirurg. Dokter Wu´s specifieke aandachtsgebieden zijn borstchirurgie, algemeen reconstructieve chirurgie en handchirurgie. Dr. Wu staat bekend om zijn uiterst precieze werk met zo min mogelijk complicaties. Vandaag in de blog vertelt Dr. Wu meer over de borstverkleining. Middels een speciale operatie techniek kunnen borstverkleiningen tegenwoordig [...]

“Sporten is gezond”

Dr. W. Peter J. Fontijne is opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en is al meer dan 25 jaar werkzaam in zijn vakgebied. Zijn aandachtsgebieden zijn traumatologie, (post)traumatische afwijkingen, kruisbandchirurgie en heup- en knieprothesiologie. Naast deze aandachtsgebieden zet hij zich ook in voor de (jonge) sporters en richt hij zich op patiënten die een nieuwe heup,

Borstverkleining wordt vergoed?

Een veel gestelde vraag is of borstverkleining vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraars?

Het juiste antwoord hierop is dat borstverkleining door alle verzekeraars vergoed wordt vanuit het basispakket mits er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt.

  1. Er moet een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist zijn (een verwijsbrief bij het eerste consultbezoek is noodzakelijk voor de machtigingsaanvraag).

Uitgescheurde oorlel

Regelmatig krijg ik patiënten op mijn spreekuur met een uitgescheurde oorlel met de vraag of dit gecorrigeerd kan worden. De oorzaak is meestal dat een oorbel is blijven haken bij het uittrekken van een trui of ander kledingstuk. Vaak is de oorlel volledig uitgescheurd, soms gedeeltelijk, waardoor het oorlelgaatje groter en langwerpiger is geworden.

Behandeling

Een correctie kan goed onder lokale verdoving uitgevoerd worden.

12

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.