Informatie voor patiënten

“Sporten is gezond”

Dr. W. Peter J. Fontijne is opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en is al meer dan 25 jaar werkzaam in zijn vakgebied. Zijn aandachtsgebieden zijn traumatologie, (post)traumatische afwijkingen, kruisbandchirurgie en heup- en knieprothesiologie. Naast deze aandachtsgebieden zet hij zich ook in voor de (jonge) sporters en richt hij zich op patiënten die een nieuwe heup, knie of schouder nodig hebben. Ongeveer 10 jaar geleden richtte Dr. Fontijne zijn eigen sport poli op in het Park Medisch Centrum. Vanuit zijn expertise, passie voor sport en inzet voor sporters hebben we Dr. Fontijne gevraagd om een blogpost te wijden aan het thema ´sport blessures´. Leest u mee?

“Sporten is gezond”

Onder dit motto zijn er in Nederland meer dan 7,7 miljoen sporters actief. Helaas lopen 1,9 miljoen sporters jaarlijks een nieuwe blessure op waarvan 50% medische zorg behoeft. Door deze blessures is er zo’n 2,6 miljoen dagen arbeidsverzuim en ongeveer 920 duizend dagen schoolverzuim.

Zelf heb ik jarenlang actief gevoetbald en weet als geen ander hoe vervelend het is als je geblesseerd langs de kant moet toekijken wanneer je teamgenoten wel aan het sporten zijn. Je hoopt dat je er weer zo snel mogelijk bij kan zijn. Snelle betrouwbare diagnostiek en behandeling is daarom belangrijk.

Zo’n 10 jaar heb ik, als in sport geïnteresseerde Orthopedisch Chirurg, mijn sport poli in het Park Medisch Centrum te Rotterdam. Eén van de grootste zelfstandig behandelcentra in Nederland waar je ook terecht kunt voor verzekerde zorg. In al die jaren heb ik vele duizenden sporters gezien en behandeld met als doel om ze op een goede en verantwoorde wijze weer te laten sporten op hetzelfde niveau.

U bent welkom!

Ik help U graag!!

Dr. W. Peter J. Fontijne Orthopedisch Chirurg

Sportpoli Park Medisch Centrum.

Hoofdweg 90 Rotterdam

0104361537

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.