Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Interview met Plastisch Chirurg Marjorie Braam voor het project Facestories

Facestories is een initiatief van fotograaf Julie Blik en romanschrijfster Ariella Kommehl. Zij delen regelmatig portretten en interviews op Facebook. Zo ook het portret van onze Plastische Chirurg Marjorie Braam. Het stuk is zo mooi geworden dat we dit graag met u willen delen.

Op zevenjarige leeftijd lag ze in het ziekenhuis, de arts sprak alleen tegen haar ouders. Toen wist ze het meteen; later word ik dokter en ga ik kinderen beter maken. En vooral tegen ze spreken, me tot het kind richten. Daar denkt Marjorie Braam vaak aan terug, nu ze het ene kind na het andere opereert. Na haar opleiding in het AMC en in de verenigde staten en Engeland, is ze al jaren werkzaam als plastisch chirurg in Den Haag. Ze opereert regelmatig schisis ( de hazenlip ) en andere aandoeningen in het gelaat. Maar ook de borstoperatie is favoriet. Volwassen dames die een borstreconstructie nodig hebben, Marjorie begint onmiddellijk te tekenen, welke vorm de borst zou moeten krijgen. Ze is zo begaan met haar patiënten, dat ze regelmatig wordt weggesleurd door assistenten van haar spreekuur, ze besteedt “teveel “aandacht aan ze. Ze gaat meestal volledig op in het moment, aan focus dus geen tekort. “dat komt ook door de yoga” zegt ze tevreden. Maar het fijnst is toch het werk aan de operatietafel: microchirurgie, van buikvet een nieuwe borst maken is haar passie. Ze realiseert zich heel goed dat het succes van het werk ook afhangt van de verwachtingen die je schept. Goede communicatie met patiënten is cruciaal, want ook de maakbaarheid kent beperkingen. Marjorie laat het liefst niets schieten, “bij mij is het én én”. Naast haar drukke werk als chirurg heeft ze een gezin met drie kinderen en een flink sociaal en sportief leven. Of dat soms niet te veel is? Ze schudt haar hoofd. “Het is heerlijk druk, en ach ja, soms moet ik wat eerder weg van een feestje, omdat het mes er de volgende ochtend om acht uur weer in moet”.

Bron: Facestories

Tekst: Ariella Kornmehl

Foto: Julie Blik

¨ In het beeld dat uit dit interview naar voren komt, dat van een bezield en ervaren plastisch chirurg met een grote vakbekwaamheid en een groot hart voor de patiënt kan ik mijzelf goed herkennen.¨ – Plastisch Chirurg Marjorie Braam