Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Dokter Schröder

Maak kennis met dokter Schröder (Marc)

dokter SchröderMijn vader was neuroloog dus de passie voor het vak heb ik niet van een vreemde.
Als klein jongetje zag ik dat niet zo, ik wilde gewoon een vader die met me voetbalde en tijd voor me had. Inmiddels ben ik neurochirurg en probeer ik net zo goed als mijn vader me in te leven in elke unieke patiënt.

Mijn artsexamen heb ik behaald aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1991 tot 1994 verrichtte ik promotieonderzoek op de afdeling neurochirurgie van the Medical College of Virginia in de Verenigde Staten. Na terugkomst uit de VS heb ik van 1995 tot 2001 de opleiding tot neurochirurg gevolgd in het VUMC en het AMC in Amsterdam. In 1995 ben ik in het VUMC gepromoveerd.

Mijn eerste aanstelling als neurochirurg (2001-2003) was als Chef de Clinique op de afdeling neurochirurgie in het MC Haaglanden in Den Haag. Daarna was ik werkzaam als staflid van de vakgroep neurochirurgie in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam.
Ik heb een aantal jaren met plezier gewerkt in het Rug- en Nekcentrum van Bergman Clinics te Naarden. Aldaar heb ik de wervelkolom afdeling opgezet. Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Park Medisch Centrum in Rotterdam. Een kleinschalige kliniek waar ik de PTED-techniek uitvoer en waar ik samenwerk met een topteam. Samen met dit team werk ik aan het uitbouwen van ons spine centrum. Hier perfectioneren wij alle facetten van rug chirurgie.

Minimaal invasieve wervelkolomchirurgie is mijn specialisme.

  • Micro Tube Discectomie (MTD) voor lage rughernia´s.
  • Percutane Transforaminale Endoscopische Discectomie (PTED)
  • Minimaal invasieve benige decompressies van wervelkanaal vernauwingen (stenose).

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Neurochirurgen, de European Association of Neursurgical Societies (EANS) en van The Dutch Spine Society. Mijn eigen wetenschappelijke publicaties op het gebied van de wervelkolom zijn in diverse internationale tijdschriften verschenen.

Om mijn patiënten zo goed mogelijk voorbereid te laten zijn verwijs ik graag naar mijn blog op mijn eigen website www.rugcentrum.info (- menu – publicaties). 

BIG nr. 09032244801