Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Dokter Abu Saris

Maak kennis met dokter Mike Abu Saris

dokter Abu SarisZijn motto is:

“Don’t limit your challenges.. challenge your limits!”

Als kind al was ik al gefascineerd door het functioneren van het brein en het zenuwstelsel. De fascinatie is tijdens de studie geneeskunde en later tijdens mijn specialisatie tot neurochirurg alleen maar sterker geworden.

Ik heb in Leiden geneeskunde gestudeerd en mijn opleiding tot neurochirurg heb ik in Duitsland genoten. Ik ben aan de universiteit van Münster gepromoveerd. Sinds 2006 ben ik neurochirurg. Na mijn specialisatie heb ik mij verdiept in de (complexe) wervelkolomchirurgie en minimaal invasieve technieken. Tot 2012 heb ik in Duitsland gewerkt. Hier heb ik met een collega een afdeling voor wervelkolomchirurgie opgezet.

Van 2012 tot januari 2023 ben ik als neurochirurg in het Martini Ziekenhuis in Groningen werkzaam geweest, waar ik naast de wervelkolomchirurgie ook de hersenoperaties deed. Daarnaast werk ik sinds 2017 in het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten. Hier heb ik de cervicale hernia operaties en de lumbale spondylodesen geïntroduceerd. Hiermee is het ziekenhuis in Drachten het eerste en enige ziekenhuis in Friesland waar zulke operaties kunnen worden uitgevoerd.

Ik vind de wervelkolomchirurgie een zeer uitdagend sub specialisme binnen de neurochirurgie. Mijn werkwijze is om samen met de patiënt te kijken naar de mogelijkheden die er zijn en vervolgens in goed overleg te bekijken welke optie het best bij de patiënt past. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik als neurochirurg een oplossing kan bieden aan de patiënt met problemen van de wervelkolom.

Mijn aandachtgebieden binnen de wervelkolom zijn:

– Trauma en oncologie (niet binnen Park Medisch Centrum)
– Minimaal invasieve technieken (MTD, Endoscopie, MIS-spondylodesen)
– Operaties aan de cervicale wervelkolom (Nekhernia)

Binnen Park Medisch Centrum zal ik het specialisme ‘Nekhernia’ uitvoeren.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie en van de Deutsche Wirbelsäulengesellschaft. Ik geef regelmatig operatie cursussen aan (jonge) collega neuro- en wervelkolomchirurgen.

In mijn vrije tijd heb ik een passie voor muziek en speel graag cello. Ook ben ik dol op schoenen! Ik noem het maar mijn guilty pleasure 😊 Daarbij kan ik intens genieten van citytrips met mijn zoontje.

BIG nr. 49052466901