Informatie voor patiënten

Uitgescheurde oorlel

Regelmatig krijg ik patiënten op mijn spreekuur met een uitgescheurde oorlel met de vraag of dit gecorrigeerd kan worden. De oorzaak is meestal dat een oorbel is blijven haken bij het uittrekken van een trui of ander kledingstuk. Vaak is de oorlel volledig uitgescheurd, soms gedeeltelijk, waardoor het oorlelgaatje groter en langwerpiger is geworden.

Behandeling

Een correctie kan goed onder lokale verdoving uitgevoerd worden. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en u kunt daarna meteen naar huis. De eenvoudigste correctie is de randen van het volledig uitgescheurde oorlel of het gedeeltelijk uitgescheurde weer netjes tegen elkaar hechten. Ook is het mogelijk te hechten waarbij meteen een klein gaatje overblijft voor een oorbel.

Bespreek met uw arts welke methode het beste is voor u.

Resultaat

Het litteken dat overblijft geneest bijna altijd mooi en valt niet op. Bij een donkere huid is er wel iets meer kans op een langdurig verdikte litteken en soms keloid vorming.

Wanneer opnieuw oorlelgaatje?

Nadat het litteken genezen is (duur 6 tot 8 weken) kan er weer een oorlelgaatje geprikt worden. Bij voorkeur niet laten prikken in het littekenweefsel.

Kosten

De kosten voor deze poliklinische operatie is vanaf € 400,– voor een enkelzijdige correctie.

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.