Informatie voor patiënten

Bovenooglidcorrectie bij Aziatische mensen

Inleiding

Parkkliniek is één van de weinige klinieken in Nederland waar Aziatische ooglidcorrecties worden uitgevoerd. Het opereren aan Aziatische oogleden vergt een andere benadering dan bij blanke mensen en niet-Aziaten. Dit komt door grote anatomische verschillen tussen Aziaten en niet Aziaten.

Het gaat hierbij dus om de bovenoogleden. De meeste Aziatische vrouwen met een enkelvoudige ooglidplooi, een zogenaamde “Single eyelid”, willen een extra plooi laten creëren om zo een meer westers uiterlijk qua ogen te verkrijgen. Voor veel Aziatische vrouwen is dit een schoonheidsideaal. Het is niet alleen een permanente anatomische transformatie , maar geeft ook de mogelijkheid om hun ooglid op een andere manier en in hun ogen mooier op te maken.

Deze operatie is in Azië een hype en op dit ogenblik de meest uitgevoerde kosmetische operatie.

Hoeveel kost het

Het betreft een kosmetische ooglidcorrectie en wordt derhalve niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. De operatie kost vanaf 1500 € (lokale verdoving). Een gedetailleerde prijs over ooglidchirurgie kunt u vinden op onze website onder tarieven.

Anatomische verschillen

Anatomisch gezien zijn er inderdaad grote verschillen tussen een kaukasisch ooglid en een Aziatisch ooglid.

In de praktijk blijkt dit echter niet zo zwart wit te zijn en is er ook binnen de Aziatische gemeenschap grote anatomische variaties van de bovenoogleden. Grofweg kan men stellen dat ongeveer 50% van de Aziaten een “single eyelid” hebben. De andere helft heeft dus min of meer al een extra plooi “double eyelid”.

De operatie

Een extra plooi creëren (double eyelid) is mogelijk, zij het met enige anatomische beperkingen. De operatie is technisch moeilijker dan een “gewone” bovenooglidcorrectie en vergt een zeer nauwkeurige voorbereiding. Het is millimeterwerk. De chirurg dient minutieus te werk te gaan voor een optimaal resultaat. Het kan uitgevoerd worden onder lokale verdoving en duurt ongeveer 45-60 minuten. Na de operatie blijft u nog een uurtje om de ogen te koelen, waarna u onder begeleiding weer naar huis kunt gaan.

Het resultaat

azian_eyelidIndien u de beslissing genomen hebt om uw Aziatisch bovenooglid te laten opereren, moet u zich ervan vergewissen dat de transformatie onomkeerbaar is. Uw blik veranderd drastisch, meteen al na afloop van de operatie ziet u het verbluffende resultaat. Het resultaat is langdurig blijvend, maar kan door veroudering en verslapping van de huid in de loop van de jaren verhuld worden door de overhangende bovenooglidhuid. Een nacorrectie behoort dan tot de mogelijkheden.

De nazorg

Een week later komt u terug bij de chirurg en worden de hechtingen verwijderd. Dan is ook de ergste zwelling verdwenen en kunt u het voorlopige resultaat zelf aanschouwen.

  • Net als bij de andere ooglidcorrecties is een tijdelijke zwelling (de eerste 3 dagen) met blauwe plekken vaak voorkomend. Dit kunt u minimaliseren door de eerste 2 dagen frequent te koelen met een koelbril of koude kompressen. Het tijdelijk staken van aspirine (5 dagen tevoren) en het daags tevoren minderen van alcoholische dranken draagt ook toe bij een snelle genezing met minder blauwe plekken.
  • Infecties kunnen optreden enkele dagen na de operatie en uit zich in doorbloed oogwit met pussig traanvocht. Dit kan goed verholpen worden met oogdruppels of regelmatig reinigen met gedestilleerd lauw water.
  • Het tijdelijk niet geheel kunnen sluiten van de oogspleet.
  • Specifiek bij deze operatie kunnen nadat de zwelling verdwenen is, ondanks zeer nauwkeurig voor de operatie aftekenen, a-symmetrieën zichtbaar worden.

 

Conclusie

Er is een toenemende vraag naar Aziatische bovenooglidcorrecties. Er wonen in Nederland ongeveer 120.000 mensen van Aziatische afkomst. In de Parkkliniek hebben de Plastisch Chirurgen ervaring met dit soort operaties. Zij zijn speciaal hiervoor getraind en hebben hun stages in Azië doorlopen bij gerenommeerde klinieken.

Indien u deze operatie wenst, maakt gerust een afspraak in de Parkkliniek bij een van de Plastisch Chirurgen, die er ervaring in hebben en laat u tevoren uitgebreid informeren met voorbeelden over de mogelijkheden.

Graag tot ziens in de Parkkliniek !

 

Trefwoorden: Kosmetische bovenste ooglidcorrectie bij Aziatische ogen, Double eyelid, Aziatische kosmetische ooglidcorrectie, Kosmetische ooglidcorrectie, Western look eyelid, Double crease upper eyelid, Westerse ogen, Asian Blepharoplasty, Upper Blepharoplasty

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.