Informatie voor patiënten

Borstverkleining wordt vergoed?

Een veel gestelde vraag is of borstverkleining vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraars?

Het juiste antwoord hierop is dat borstverkleining door alle verzekeraars vergoed wordt vanuit het basispakket mits er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt.

  1. Er moet een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist zijn (een verwijsbrief bij het eerste consultbezoek is noodzakelijk voor de machtigingsaanvraag).
  2. Patiënte moet nek- , schouder- en rugklachten hebben.
  3. Smetten (eczeem, roodheid) van de huid onder de borstplooien.
  4. Cupmaat van minstens cup DD (cup D bij een lengte van 1,60m)
  5. BMI (lichaamsgewicht in kg / lengte in m) moet < 30
  6. Fysiotherapie, Mensendieck en/of ondersteunende BH hebben de klachten niet verminderd.

 

Tijdens het consult zal uw plastische chirurg hiernaar vragen. Pas als aan al deze voorwaarden is voldaan, kan er via elektronische weg een machtigingsaanvraag worden ingediend bij uw ziektekostenverzekeraar.

Wanneer goedkeuring

Tijdens de aanvraag kan er al een indicatie worden gegeven of uw kans maakt op een vergoeding.

U krijgt 1-2 weken na het indienen van de machtigingsaanvraag een schriftelijk bevestiging thuisgestuurd van uw ziektekostenverzekeraar, waarin vermeld staat of u een goedkeuring heeft gekregen of een afwijzing. Het Park Medisch Centrum krijgt in principe ook een bevestiging van uw ziektekostenverzekeraar. Wanneer u snel een operatie wilt afspreken kunt u het beste bij een goedkeuring, contact opnemen met ons secretariaat om te kijken wanneer u ingepland kunt worden voor de borstverkleinende operatie. U mag er uiteraard ook even over nadenken, de machtiging is meestal 1 jaar geldig na afgiftedatum.

Tot slot

Het is goed om te weten dat met borstverkleining hetzelfde bedoeld wordt als een mammareductie en vaak hetzelfde betekent als een borstlift. Uw plastische chirurg kan u er alles over vertellen.

U wordt in het Park Medisch Centrum geopereerd door een van onze zeer ervaren plastisch chirurgen. Houdt u er rekening mee, dat u een nachtje moet blijven in onze kliniek. U wordt verzorgd door een vriendelijk en deskundig verpleegkundig team.

Veel sterkte alvast met uw operatie! en tot ziens in Park Medisch Centrum.

 

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.