Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Filler Behandeling

Filler behandeling

Door de jaren heen treedt er volumeverlies op in het gezicht. Dit volumeverlies kan leiden tot verzakkingen en rimpelvorming. Met een fillerbehandeling kan volume worden hersteld en rimpels worden verminderd. Voor het verzachten van rimpels wordt vaak met een combinatie van fillers en Botox gewerkt.

Algemeen

Een filler behandeling wordt doorgaans uitgevoerd met een product op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen product en zal ook door het lichaam met de tijd worden afgebroken. Een filler blijft, afhankelijk van het behandelde gebied, 6 tot 18 maanden zitten. Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat dan is het ook mogelijk om de filler meteen weer te verwijderen. 

Naast fillers op basis van hyaluronzuur wordt er ook gewerkt met fillers die de cellen in de huid aanzetten tot het produceren van meer collageen. Het resultaat van deze fillers blijft vaak wat langer aan. 

In de Parkkliniek wordt gewerkt met onder andere Restylane. Samen met uw arts bepaald u welke filler het beste past binnen uw behandelplan.

Behandel indicaties

Bij Parkkliniek wordt een filler behandeling toegepast voor:

  • behandeling fronsrimpels, diepe neuslippenplooi, afhangende mondhoeken
  • vollere lippen (lipvergroting)
  • corrigeren van littekens of oneffenheden als gevolg van acne
  • vergroten van jukbeenderen, kin, voorhoofd
  • overige gezichtscorrecties (herstel van volumeverlies)

Een fraai resultaat wordt na één of soms twee behandelingen behaald. In veel gevallen is het wenselijk om meerdere zones tegelijk te behandelen om zo de balans in het gezicht op een natuurlijke manier te herstellen. Dit wordt ook wel de liquid facelift genoemd.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd met naalden en in sommige gevallen ook met een zogenaamde canule. Een canule helpt om het product over een grotere zone te verspreiden middels minder prikpunten. Zo is er ook minder kans op het ontstaan van zwellingen of blauwe plekjes.

Indien u echt niet tevreden bent met het resultaat dan kan een filler op basis van hyaluronzuur worden opgelost.

Verwachtingen & Consult

Het volume verlies zal worden hersteld en u zult er minder vermoeid uitzien. Rimpels zullen minder diep zijn waardoor uw huid gladder zal aandoen. De normale gelaatsuitdrukking zal niet worden aangetast. De mate en duur van het effect verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Na deze tijd kan opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u alle informatie verstrekken over de behandeling. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Nazorg na filler behandeling

Eerste 12 uur
Geen alcohol of make-up (preventie van zwelling, blauwe plekken en infectie) erna mogen eventuele blauwe plekjes gewoon gecamoufleerd worden.
Bij zwelling: ice pack of iets anders om het behandelde gebied te koelen en indien mogelijk het hoofdeinde van het matras iets hoger leggen. Een met hyaluronzuur behandeld gebied trekt vaak vocht aan, met name na een behandeling van wallen en lippen. Deze zwelling trek vaak na een paar dagen al weg.

Eerste 48 uur
Vermijdt inspannende activiteiten zoals sport en masseer het behandelde gebied niet (tenzij anders aangegeven door de arts).

Eerste 2 weken
Vermijdt extreme blootstelling aan de zon, UV-licht, kou en sauna.
Onderga geen gezichtsbehandeling.

Filler behandeling voor en na foto’s

Hieronder vindt u een aantal voor en na foto’s na een filler behandeling. Deze voor en na foto´s zijn indicatie foto´s van de filler fabrikant Restylane. Bespreek met uw plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een filler behandeling in de Parkkliniek. De totale kosten hangen af van het aantal te injecteren locaties.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.

Tarieven filler behandeling*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze chirurgen (4)

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter van der Putten

Drs. M. van der Putten

Cosmetisch arts KNMG

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg