Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Introïtusplastiek

Introïtusplastiek

Esthetische chirurgie voor de vagina is een methode om de vaginale spierspanning te verhogen en de vrijwillige controle over deze spieren te verbeteren. Het vernauwt de vagina-ingang en versterkt het weefsel van de bekkenbodem tussen de vagina en anus.

Algemene informatie

Introïtusplastiek vernauwt de vagina-ingang en versterkt het weefsel van de bekkenbodem tussen de vagina en anus. Tevens kan de grootte van de schaamlippen door middel van esthetische chirurgie worden gewijzigd. Verder is het ook mogelijk om een soft-liposculpture van de venusheuvel te laten doen. Hiermee wordt de venusheuvel mooier in proportie gemaakt met rest van het lichaam eromheen.

De behandeling

Vaginaverjonging of introitusplastiek is een ingreep die wordt uitgevoerd via de vaginaopening waarbij de spieren van de vagina operatief worden aangespannen en het weefsel van de bekkenbodem tussen de vagina en anus wordt versterkt. Na een vaginaverjonging zijn de bekkenbodem spieren sterker en is de vaginaopening nauwer. Het combineren van een vaginaverjonging met schaamlipverkleining wordt vaak gedaan bij ingrepen die men populair aanduidt als zijnde het creëren van een “designer vagina”. Hierbij kan men ook nog een soft-liposculpture van de venusheuvel combineren.

Herstel

Na de ingreep kunt u, nadat de verpleegkundige u nog het een en ander heeft uitgelegd, direct naar huis. De vagina zal enige tijd gevoelig zijn en seksueel contact dient ongeveer 6 weken te worden vermeden. Het herstel is over het algemeen zeer spoedig.

Verwachtingen & Consult

Na de ingreep kan uw hernieuwde vaginale spierspanning de kwaliteit van uw leven in seksueel opzicht en op het gebied van blaascontrole aanzienlijk verbeteren.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor een Introitusplastiek in de Parkkliniek.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven Introitusplastiek*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg