Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Billift

Billift

De huid van de bil of de gehele bil kan soms erg gaan hangen. Door veroudering of na een gewichtsvermindering. Dergelijke ‘hangbillen’ kunnen erg ontsierend zijn. Bij een billift wordt de overtollige huid weggehaald en wordt de bil weer strak.

Algemene informatie

Een billift wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Tijdens de ingreep wordt de bilhuid met onderhuids vetweefsel losgehaald van de onderliggende lagen. Vervolgens wordt de huid strak getrokken en wordt de overtollige huid en het te veel aan onderhuids vetweefsel verwijderd. Het resultaat van een billift is deels afhankelijk van de hoeveelheid onderhuids vet en de ernst van het afhangen van de bil. 

Voorbereiding

Vóór u wordt geopereerd wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u vijf tot tien dagen voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook vier weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

De behandeling

Een billift wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (uw slaapt). Tijdens de ingreep wordt de bilhuid met onderhuids vetweefsel losgehaald van de onderliggende lagen. Vervolgens wordt de huid strak getrokken en wordt de overtollige huid en het te veel aan onderhuids vetweefsel verwijderd.
De huid en het vetweefsel worden hierna zo hoog mogelijk op de bilspier gehecht. Dan valt het litteken namelijk mooi binnen de bikinilijn en is de rest van uw bil mooi strak.

Aan het eind van de behandeling worden twee drains geplaatst om wondvocht en bloed af te voeren. Die slangetjes worden na hooguit twee uur weer verwijderd. U krijgt ook een steunend korset om de billen dat u één tot vier weken moet blijven dragen. Soms is ook een speciaal hoog pantybroekje voldoende. De hechtingen zijn van oplosbaar materiaal en zullen dus vanzelf verdwijnen.

Risico´s

Zoals bij alle operaties is er een kans op nabloedingen en infecties. De kans op infecties is groter als er veel onderhuids vetweefsel is. De billen kunnen na de operatie tijdelijk gevoelloos zijn. De kans dat de wonden slecht genezen en soms zelfs weer openspringen wordt sterk vergroot als men blijft roken.

Herstel

Het is belangrijk de eerste dag strikte bedrust te houden. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten of vooroverbukken. Het steunend korset of pantybroekje draagt u één tot vier weken. Na zes weken is de herstelperiode voorbij, dan zijn alle bewegingen weer mogelijk, óók sporten. Overigens: van pijn zult u na een billift waarschijnlijk niet veel last hebben.

Verwachtingen & Consult

Na de operatie en de herstel periode zult u een verstrakking van de billen waarnemen. Maar verwacht geen perfectie. De littekens zullen altijd wat zichtbaar blijven. Het litteken valt binnen de bikinilijn en is voor anderen dus niet zichtbaar.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van uw huidige billen en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Billift voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de behandeling van de billift. Al deze operaties zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg welk resultaat u het meest aanspreekt.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een billift in de Parkkliniek. De totale kosten van de ingreep hangen onder andere af van de gekozen borstprotheses en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven billift*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (4)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg