Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Dijbeenlift

Dijbeenlift

Bij een dijbeenlift wordt de huid aan de binnenzijde van de bovenbenen gelift. De redenen voor deze operatie kunnen zijn, dat de huid door bijvoorbeeld extreem afvallen slapper is geworden of na een liposculpture, waarbij de huid door verminderde elasticiteit niet meer terug veert en gaat hangen.

Algemene informatie

Onder een dijbeenlift wordt verstaan, indien de huid van de binnenzijde van de bovenbenen wordt gelift. De redenen voor deze operatie kunnen zijn, dat de huid door bijvoorbeeld extreem afvallen slapper is geworden of na een liposculpture, waarbij de huid door verminderde elasticiteit niet meer terug veert en gaat hangen.

De behandeling

De operatie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd en kan plaatsvinden onder lokale verdoving met een slaapmiddel of onder narcose. Gewoonlijk duurt de operatie 1 uur. Er wordt een snee gemaakt vanuit de liesplooi naar achteren, precies verlopend in de huidplooi. Dan wordt het teveel aan huid weggesneden. Soms wordt er een combinatie-operatie uitgevoerd, waarbij er eerst een liposculpture plaats vindt, direct gevolgd door een dijbeenlift. De wond wordt aan het einde van de operatie weer netjes gehecht met oplosbare hechtingen.

Risico’s

Complicaties komen weinig voor en zijn algemeen van aard; bloedingen en infecties. Wel kan het gevoel rond het wondgebied wat verminderd zijn. Uiteraard proberen wij deze risico’s zo laag mogelijk te houden door zeer zorgvuldig te opereren.

Herstel

Na de operatie krijgt u een elastische broek aangemeten gedurende de eerste week. De huid voelt meteen al een stuk strakker aan. De eerste paar dagen kan het wat blauw zijn en een beetje beurs aanvoelen. Het litteken valt niet zo op en geneest meestal erg fraai doordat het zich ver in de lies bevindt en in de huidplooi valt. Na een week of drie is de wond al goed genezen en zal de huid weer soepel aanvoelen.

Verwachtingen & Consult

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Of een dijbeenlift voor u geschikt is of niet en of er bij u vooraf een liposculpture gedaan moet worden, kan alleen de plastisch chirurg beoordelen. Voor een juiste advies kunt u het best een geheel vrijblijvende afspraak maken bij één van de plastisch chirurgen.

Dijbeenlift voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na een Dijbeenlift. Al deze operaties zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg welk resultaat u het meest aanspreekt.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een dijbeenlift in de Parkkliniek. De totale kosten hangen onder andere af van het feit of de dijbeenlift in combinatie met een liposuctie dient uitgevoerd te worden.

De Parkkliniek is de garantie voor topresultaat voor een goede prijs.

Tarieven Dijbeenlift Parkkliniek*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (5)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg