Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Kincorrectie

Kincorrectie

Een mooie slanke vrouwelijke of juist een stoere brede mannelijke kin die in goede balans is met de rest van het gelaat, behoort tot de mogelijkheden van een kincorrectie met behulp van een kinprothese. Het profiel van het gezicht komt daardoor meer in evenwicht en de kaak/kin lijn wordt geaccentueerd. De verhouding tussen neus en kin wordt hierdoor ook verbeterd. Het resultaat is blijvend. De kinprothese kan echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Algemene informatie

Het profiel van het gezicht is bij iedereen verschillend. De verhouding tussen de neus en de kin is het meest opvallend in het profiel van het gezicht. Indien de neus te ver uitsteekt of de kin te ver naar achteren staat is de balans in het gezicht verstoord. Het gaat vaak om slechts enkele millimeters die al een hele disbalans veroorzaken. Het vooruit zetten van de kin met behulp van een prothese is een eenvoudige en zeer effectieve methode om de balans te herstellen. De neus lijkt dan in verhouding kleiner te worden.

De behandeling

In de voorbereiding gaat het er vooral om te bepalen welke soort kinprothese voor u het meest geschikt is. Doordat er verschillende soorten protheses zijn kan de kin breder (mannelijker) of juist smaller (vrouwelijker) worden gemaakt. De plastisch chirurg zal dit goed met u bespreken. Ook het aantal millimeters dat uw kin vooruit gaat kan worden bepaald en gemeten.
Voor de operatie wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, kunt u vijf tot tien dagen (afhankelijk van de medicatie) voor de operatie niet meer slikken. Ze vergroten namelijk de kans op nabloedingen. Met roken kunt u het beste vier weken voor de ingreep stoppen. Daarmee vergroot u de kans op een snelle, probleemloze genezing van de wond.

De operatie

Bovenstaande ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). De operatie duurt een uur. Door het plaatsen van een siliconen prothese op het bot van de kaak via een onopvallend sneetje onder aan de kin, wordt de kin naar voren gezet.

Risico’s

Net als bij andere operaties is er altijd een kans op een infectie. Een zenuw die tijd nodig heeft om te herstellen, kan ervoor zorgen dat uw onderlip de eerste dagen wat dovig aanvoelt. Verdere risico’s betreffen vooral tijdelijk ongemak.

Herstel

Enkele uren na de operatie kunt u weer naar huis. Het steunpleister verband blijft u dragen tot vijf à zeven dagen na de ingreep. Als het verband afgaat ziet de kin er nog gezwollen uit. Het duurt een week tot 10 dagen voor de verkleuringen zijn verdwenen. De zwelling en sommige onregelmatigheden kunnen 2 tot 3 weken aanwezig blijven. Meestal heeft u na de operatie weinig last. De hechting wordt één tot twee weken na de operatie verwijderd.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele weken zichtbaar als alle zwelling is verdwenen. De balans in uw gezicht is verbeterd en de verhouding tussen neus en kin is goed. Het litteken is nauwelijks zichtbaar. Het effect van een kincorrectie is blijvend. De kinprothese kan echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Verwachtingen & consult

Een kincorrectie biedt verbetering, maar geen perfectie. Er zijn verschillende maten en vormen prothesen beschikbaar. Het is belangrijk dat de gekozen prothese past bij uw gezicht. 

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Kincorrectie voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de behandeling van een kincorrectie. Al deze behandelingen zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. 

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor een kincorrectie in de Parkkliniek. De totale kosten hangen onder andere af van het type siliconen en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor operatieve ingreep € 50
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven kincorrectie*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg