Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Jukbeenvergroting

Jukbeenvergroting

Meer geaccentueerde jukbeenderen of vollere wangen die in goede balans zijn met de rest van het gelaat behoort tot de mogelijkheden van een jukbeenvergroting met behulp van protheses. Personen met onderontwikkelde jukbeenderen of ingevallen wangen kunnen met deze ingreep hun gezicht in balans brengen. Het resultaat is blijvend. De protheses kunnen echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Algemene informatie

De verhoudingen in het gezicht zijn bij iedereen verschillend. De verhouding tussen de jukbeenderen en wangen en de rest van het gezicht kan met deze ingreep worden gecorrigeerd of geaccentueerd. Bij onderontwikkelde jukbeenderen of ingevallen wangen is de balans in het gezicht verstoord. Het gaat vaak om slechts enkele millimeters die al een hele disbalans veroorzaken. Het plaatsen van een prothese is een eenvoudige en zeer effectieve methode om de balans te herstellen.

De behandeling

In de voorbereiding gaat het er vooral om te bepalen welke soort jukbeenprothese voor u het meest geschikt is. Doordat er verschillende soorten protheses zijn kan men kiezen om alleen het jukbeen te accentueren of het jukbeen samen met de wang voller te maken. De plastisch chirurg zal dit goed met u bespreken.
Voor de operatie wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, kunt u tot vijf tot tien dagen (afhankelijk van de medicatie) voor de operatie niet meer slikken. Ze vergroten namelijk de kans op nabloedingen. Met roken kunt u het beste vier weken voor de ingreep stoppen. Daarmee vergroot u de kans op een snelle, probleemloze genezing van de wond.

De operatie

De ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). De operatie duurt twee uur. Door het plaatsen van een siliconen prothese op het jukbeen via een klein sneetje in de mond, wordt het jukbeen geaccentueerd.

Risico’s

Net als bij andere operaties is er altijd een kans op een infectie. Een zenuw die tijd nodig heeft om te herstellen, kan ervoor zorgen dat uw bovenlip de eerste dagen wat dovig aanvoelt. Verdere risico’s betreffen vooral tijdelijk ongemak en lichte zwelling van de wang.

Herstel

Enkele uren na de operatie kunt u weer naar huis. Het steunpleisterverband blijft u dragen tot vier dagen na de ingreep. Als het verband er af gaat ziet de wang er nog gezwollen uit. Het duurt een week tot 10 dagen voor de verkleuringen zijn verdwenen. De zwelling en sommige onregelmatigheden kunnen 2 tot 3 weken aanwezig blijven. Meestal heeft u na de operatie weinig last. De hechting wordt vier dagen na de operatie verwijderd. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter voorkoming van een infectie.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele weken zichtbaar als alle zwelling verdwenen is. U zal merken dat uw gezicht is verbeterd en de verhouding tussen jukbeen, wang en de rest van het gelaat goed is. Verder zal er geen litteken zichtbaar zijn. Het effect van een jukbeencorrectie is blijvend. De jukbeenprothese kan echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Verwachtingen & consult

Een jukbeencorrectie biedt verbetering, maar geen perfectie.

Er zijn verschillende maten en vormen prothesen beschikbaar. Het is belangrijk dat het herstelde volume past bij uw gezicht. 

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor een jukbeenvergroting in de Parkkliniek. De totale kosten hangen onder andere af van het type siliconen en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor operatieve ingreep € 50
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven jukbeenvergroting*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch Chirurg