Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Bilplooicorrectie

Bilplooicorrectie

Een bilplooicorrectie (of bananaline profilering) wordt voornamelijk uitgevoerd bij een bilverkleining of een billift, maar kan ook afzonderlijk hiervan worden uitgevoerd. Bij een bilplooicorrectie wordt de overgang van de billen naar de bovenbenen meer prominent gemaakt. 

Algemene informatie

De doelstelling bij een bilplooicorrectie is het meer prominent maken van de overgang van de billen naar de bovenbenen.

Dit kan door middel van een liposuctie van de bilplooilijn of door de overtollige huid en vet bij de bilplooilijn weg te snijden. Hierdoor zullen de billen kleiner, ronder en strakker lijken. De contourverandering is definitief en de huid zal zich veelal goed aanpassen aan uw nieuwe kleinere bilcontouren. Bovendien vallen de gemaakte sneetjes precies in de bilplooien waardoor er nagenoeg geen zichtbare littekens zullen overblijven.

De behandeling

Een bilplooicorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving met sedatie(u slaapt). De correctie kan dan worden uitgevoerd met behulp van een soft-liposculpture of door middel van het wegsnijden van de huid en het vet. In beide gevallen zal het litteken in de bilplooi gemaakt worden, waardoor deze nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Herstel

Na een bilplooicorrectie gaat u naar de recovery afdeling. Hier blijft u ongeveer 1,5 a 2 uur tot u weer goed wakker bent, wat heeft gegeten en gedronken. Als u zich goed voelt mag u onder begeleiding weer naar huis. Voordat u naar huis gaat zal de verpleegkundige u nog instructies geven voor thuis. Om de huid van uw billen goed steun te kunnen geven, dient u een tijdje een speciale steungevende panty te dragen. Na een week komt u terug op controle bij de arts. Ook zullen dan eventuele hechtingen worden verwijderd

Verwachtingen & Consult

Het resultaat is een mooiere overgang tussen de billen en bovenbenen en nieuwe kleinere bilcontouren.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een bilplooicorrectie in de Parkkliniek.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven bilplooicorrectie*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (4)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg