Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Bilverkleining

Bilverkleining

De bilpartij kan soms zeer prominent zijn ontwikkeld. Dergelijke grote billen zijn in dat geval niet in balans met de rest van het lichaam, hetgeen vaak lastig is met het vinden van de juiste kleding. Met een bilverkleining wordt deze balans hersteld.

Algemene informatie

Bij een bilverkleining wordt een teveel aan vet door middel van liposuctie verwijderd en wordt de bilplooi (de zogenaamde ‘banana-line’) beter geprofileerd. Het resultaat van een bilverkleining is deels afhankelijk van de conditie en elasticiteit van de huid. De billen mogen niet teveel hangen. In dat geval is een billift een betere behandeling. Tijdens een consultatie wordt dit alles met u doorgesproken.

Bananaline profilering

De arts zal tevens de zogeheten ‘banana-line’ beter profileren. Dit is de overgang van de billen naar de bovenbenen, m.a.w. de bilplooilijn. Deze wordt tijdens de operatie meer prominent gemaakt d.m.v. liposuctie zodat de billen kleiner, strakker en ronder ogen. De contourverandering is definitief en de huid zal zich veelal goed aanpassen aan uw nieuwe, kleinere bilcontouren. Bovendien zijn de gemaakte sneetjes in de bilplooien zodanig klein dat er nagenoeg geen zichtbare littekens zullen overblijven!

De behandeling

Voor u wordt geopereerd, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u vijf tot tien dagen voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook vier weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

Een bilverkleining wordt uitgevoerd door middel van liposuctie onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Op van te voren afgetekende plaatsen op uw billen wordt de huid verdoofd, waarna de arts een sneetje maakt. Dit sneetje is slechts 2-3 mm klein. De arts plaatst dit sneetje in de bilplooien, zodat er later niets meer van te zien is. Dan wordt er op de te behandelen plaats een verdovende vloeistof ingebracht die de aanwezige vetcellen in de billen doet opzwellen. Deze worden hierdoor meer vloeibaar gemaakt en kunnen zo eenvoudig en nauwkeurig worden weggezogen. De weggehaalde vetcellen komen niet meer terug. Na de puberteit maakt u namelijk geen nieuwe vetcellen meer aan. Het resultaat is dus blijvend. Uiteraard dient dan wel uw gewicht redelijk constant te blijven.

Risico´s

Zoals bij alle operaties is er een kans op nabloedingen en infecties. De billen kunnen na de operatie tijdelijk gevoelloos zijn. De kans dat de wonden slecht genezen en soms zelfs weer open springen wordt sterk vergroot als u bljft roken.

Herstel

De bilverkleinende behandeling zelf duurt afhankelijk van de hoeveelheid vet die dient te worden verwijderd ca. 1 à 2 uur. Nadat u weer wat gegeten en gedronken heeft en u zichzelf weer helemaal goed voelt kunt u onder begeleiding naar huis. Om de huid van uw billen goed steun te kunnen geven dient u een aantal dagen een speciale steungevende panty dragen. Over het algemeen verdwijnen de blauwe plekken na 1-2 weken. Als de wondjes zijn gehecht, kunnen de hechtingen na 8-10 dagen worden verwijderd. Daarna zien wij u na ± zes maanden graag weer terug voor controle. Het definitieve resultaat is pas 5-6 maanden na de behandeling bereikt. Sporten mag u pas weer na drie maanden. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter preventie van een infectie.

Verwachtingen & Consult

Als resultaat zult u kleinere, mooie ronde en compactere billen waarnemen evenals een mooiere overgang tussen de billen en de bovenbenen!

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Prijs

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.

Tarieven bilverkleining*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg