Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Borstspiervergroting voor mannen

Borstspiervergroting voor mannen

Het komt regelmatig voor dat een man zelfs met sporten niet de gewenste borstkas weet te ontwikkelen. Hierdoor is de vraag ontstaan naar de zogeheten pectorale implantatie. Pectorale implantaten zijn speciale cosmetische borstprotheses die de borstkas vergroten. 

Algemene informatie

Bodybuilders, patiënten met afwijkingen aan de borstkas en gewone mannen kiezen voor pectorale implantaten. Deze worden via een snede in de oksel ingebracht en op hun plaats gehouden door de bovenliggende borstspier. Mannen zijn over het algemeen trots op hun goedgevormde borstkas. Buiten de genitale zone is er geen orgaan dat zo veel ‘mannelijkheid’ uitstraalt als de borstkas. Toch gebeurt het wel eens dat de borstspieren er niet zo ontwikkeld uitzien als men graag zou willen, hoe hard men ook traint. Dit kan worden verholpen door het inbrengen van enkele siliconenimplantaten onder de borstspieren. Een mooie, sterke borstkas is toch de droom van elke man?

De behandeling

De operatie gebeurt poliklinisch en onder plaatselijke verdoving met een intraveneuze sedatie. Na een snede in de oksel wordt er ruimte gecreëerd boven de ribben en onder de grote borstspier (de ‘musculus pectoralis major’). Afhankelijk van de gewenste vergroting kan het nodig zijn dat de spier aan de rand van het borstbeen (het ‘sternum’) wordt losgemaakt. Het implantaat wordt vervolgens ingebracht. Het resultaat is een grotere borstkas.

De voorkeursbehandeling in de Parkkliniek is een endoscopische ingreep met behulp van telescopen en videocamera’s. Zo is men er zeker van dat de operatie nauwkeurig verloopt en bestaat er een minimale kans op bloeding en infectie.

De implantaten

De implantaten zijn gemaakt van niet-lekkende siliconen en zijn beschikbaar in verschillende maten. Het doel van de behandeling is een natuurlijk uitziende mannelijke borstkas / borstspier. De implantaten worden op hun plaats gehouden door de bovenliggende borstspier. De spierfunctie zelf blijft behouden.

 

Herstel

De patiënt moet rekening houden met pijn gedurende de eerste dagen na de operatie. Na circa een week kunnen de normale activiteiten weer worden opgepikt. Pas na ongeveer zes weken kan de patiënt weer alles doen.

Verwachtingen & Consult

De patiënt moet rekening houden met pijn gedurende de eerste dagen na de operatie. Na circa een week kunnen de normale activiteiten weer worden opgepikt. Pas na ongeveer zes weken kan de patiënt weer alles doen.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Borstspiervergroting voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de behandeling van een borstspiervergroting. Al deze behandelingen zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg welk resultaat u het meest aanspreekt.

Niet verzekerde zorg

De tarieven van de behandelingen die niet worden verzekerd staan hieronder vermeld. U kunt deze ook hier downloaden.

Tarieven voor consult
Consult voor Botuline Toxine en injectables € 30,–

  • Indien een (cosmetische) behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
  • Indien in overleg met de arts een aanvraag voor vergoeding naar de zorgverzekeraar gestuurd wordt, dan moet het eerste consult ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, ook als u besluit geen  behandeling bij de Parkkliniek te laten verrichten of de ingreep alsnog voor eigen rekening te laten verrichten.  De zorgverzekeraar zal net zoals bij een ziekenhuisbezoek uw eigen risico in rekening brengen.
  • Indien een afspraak voor operatieve behandeling afgezegd wordt binnen 24 uur dat de behandeling plaats zou vinden, wordt een bedrag van € 500,– in rekening gebracht.
  • Vriendelijk verzoek om met pinpas af te rekenen, eventueel contant maar alleen met gepast geld

Prijs

Hier vindt u de tarieven voor een borstspiervergroting in de Parkkliniek*. De totale kosten van de ingreep hangen onder andere af van de gekozen borstprotheses en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

De tarieven zijn inclusief € 50,– voor registratie van twee implantaten in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR).

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (2)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg