De reparatie aan de brug over de Hoofdweg zorgt voor enige overlast. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie
Team
Veel gestelde vragen
  010 436 15 37

De heupprothese van Anton (68 jaar)

Heupprothese via de voorste benadering bij Park Medisch Centrum
antonIk heb een heel actief leven, al 40 jaar mijn eigen pallet bedrijf, ga graag met mijn vrouw op vakantie en sta vol in het leven. Ongeveer vier jaar geleden begon ik echt serieus last te krijgen van mijn rechterheup. Naar de huisarts gegaan en die verwees mij door naar fysiotherapie. De klachten werden steeds erger en twee jaar geleden vond ik het genoeg geweest.
Orthopedie in ziekenhuis of in Park Medisch Centrum
Inmiddels had ik via internet en kennissen al gehoord over een heupprothese en de goede resultaten daarvan. Mijn huisarts stemde in en stuurde me door voor een foto. Ik dacht dat een heupprothese, een heupoperatie in een ziekenhuis moest, maar dat kan dus ook gewoon via de verzekering bij sommige privé klinieken.
Ik had hele goede verhalen gehoord over Park Medisch Centrum en dokter Henkus. Wat voor mij de doorslag gaf is dat de kliniek heupprotheses plaatst via de voorste benadering. Dat is de nieuwste techniek en veel sneller qua herstel.
Afspraken met alle verzekeraars en korte wachttijden

Het consult was heel informatief en ik had meteen een klik met dokter Henkus. Hij bekeek mijn foto en mijn rechterheup was echt helemaal op, had er eigenlijk te lang mee gelopen. Dokter Henkus maakte het niet mooier dan het was, legde goed uit wat ik kon verwachten en gaf mij een heel pak huiswerk mee om door te lezen. Ik had direct een goed gevoel en besloot tot behandeling over te gaan. Park Centrum heeft afspraken met alle verzekeraars en kent korte wachttijden. Binnen een week kon ik geholpen worden.

Thuis moest ik voorbereidingen treffen zoals een speciale zeep aanschaffen waarmee ik me moest wassen voor de operatie. Staat stap voor stap in de papieren die je meekrijgt. Ook ben ik vast een keer naar de fysio in Park Medisch Centrum geweest, Spomed. Die leggen alles goed vast qua vorderingen.

Nieuwe heupoperatie met ruggenprik

De dag zelf moest ik ‘s ochtends nuchter melden en werd ik naar een kamer gebracht. Een verpleegkundige kwam nogmaals uitleggen wat er ging gebeuren en ik kreeg vast wat medicatie. De ingreep zelf is met een ruggenprik, wie dat vervelend vindt mag ook algehele narcose. Je ligt daar, half achter een gordijn, maar je hoort natuurlijk de geluiden van de boor en de instrumenten. De sfeer was heel ontspannen en ik grapte nog tegen de dokter dat ik mijn heup mee wilde nemen als souvenir.

Na de operatie lag ik nog even op de uitslaapkamer en toen weer terug naar mijn eigen kamer. Lekker wat gegeten en die nacht zelfs op mijn rechterheup, pijnvrij geslapen. Dat mag al direct, liggen op de heup. Na vier jaar intense pijn was het een opluchting om me zo te voelen, geen pijnklachten, echt fantastisch.

Fysiotherapie in Park Medisch Centrum
De volgende dag mocht ik naar huis. Het was toevallig op een vrijdag en ik ben zelfs een biertje gaan drinken in de kroeg, zo erg was het mij meegevallen. Voor de zekerheid heb ik nog zes weken mijn krukken gebruikt. Het ging al vrij snel met één kruk goed. Wat ik trouw heb gedaan is een half jaar intensief fysiotherapie bij Spomed in Park Medisch Centrum. Toffe club en ze houden netjes je vorderingen bij, begeleiding is écht fijn. Ook de nazorg met de dokter was top.

Inmiddels ben ik alweer gaan skiën en vaak vergeet ik dat ik een heupprothese heb, zo eigen voelt het.

Lees meer over deze ingreep en de mogelijkheden van een heupprothese.

Meteen een afspraak maken?

Bel: 010-436 15 37 of ga naar maak een afspraak.

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.