Informatie voor patiënten

Borstverkleining met sleutelgat litteken

Dr. Wu is medisch directeur en tevens werkzaam als plastisch chirurg. Dokter Wu´s specifieke aandachtsgebieden zijn borstchirurgie, algemeen reconstructieve chirurgie en handchirurgie. Dr. Wu staat bekend om zijn uiterst precieze werk met zo min mogelijk complicaties.

Vandaag in de blog vertelt Dr. Wu meer over de borstverkleining. Middels een speciale operatie techniek kunnen borstverkleiningen tegenwoordig met minder lange littekens uitgevoerd worden.

Leest u mee? 

Anker litteken

Borstverkleiningen worden vaak uitgevoerd met als eindresultaat een veel kleinere borst, maar wel met een relatief groot anker-vormig litteken.

anker litteken
Anker litteken

Het grootste nadeel van dit ankerlitteken is uiteraard het opvallende lange horizontaal litteken onder aan de verkleinde borst (zie foto boven). Het voordeel van dit anker litteken is dat de borst tot bijna elke maat verkleind kan worden, cup A of B is mogelijk.


Sleutelgat litteken

In de Parkkliniek worden tegenwoordig ook borstverkleiningen uitgevoerd met minder lange littekens, met het zogenaamde sleutelgat of lollipop litteken als eindresultaat (zie foto onder).

sleutelgat litteken
Sleutelgat litteken

Het grote voordeel hiervan is het ontbreken van het lange opvallende horizontaal litteken. Daarnaast duurt de operatie korter en herstelt u ook sneller van de operatie.

Borsten die niet al te veel hangen (ptosis) komen in aanmerking voor deze sleutelgat methode.

Met een verwijsbrief van uw huisarts en met een cupmaat van minimaal D of groter, een BMI kleiner dan 30, komt u in principe in aanmerking voor een vergoeding voor een borstverkleiningsoperatie via uw ziektekostenverzekeraar.

Vraag naar deze operatiemethode tijdens uw consult. Uw plastisch chirurg kan dan beoordelen of u in aanmerking komt voor deze sleutelgat methode.

 

S.H. Wu, Plastisch Chirurg,
Parkkliniek, Park Medisch Centrum

Zoekwoorden:
borstlift, borstverkleining, mammareductie, Lejours sleutelgat litteken, vertikaal litteken, lollipop litteken,
mammareduction, breastlift, breastreduction, lollipop scar, vertical scar, minimal scar

 

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.