dokter Corten

Wie is dokter K. Corten?

Professor Dr. Kristoff Corten heeft de voorbije jaren een enorme ervaring in de voorste benadering voor het plaatsen van een totale heupprotheses opgebouwd. 
Sedert 2009 heeft hij de voorste benadering uitgevoerd bij meer dan 3.500 patiënten.
In 2014 is hij gepromoveerd op zijn doctoraatsonderzoek naar de optimalisatie van de voorste benadering. 
Hij heeft tevens innovatieve instrumenten ontwikkeld die het mogelijk maken om de voorste benadering op de meest efficiënte manier uit te voeren. Dit wordt de Efficient Direct Anterior (EDA) Hip genoemd die we ook in het Park Medisch Centrum aanbieden. 
Hierdoor wordt de operatietijd tot een absoluut minimum herleid waardoor het herstel van de patiënt wordt geoptimaliseerd en de kans op complicaties wordt gereduceerd.
 
Prof. Corten doceert aan de Universiteit van Hasselt (België) en is een gastspreker op tal van internationale congressen omtrent de EDA techniek. 
Hij is de auteur van meer dan 45 wetenschappelijke artikels en 7 hoofdstukken in wetenschappelijke tekstboeken.
Prof. Corten, Dr. Henkus en Dr. Driesen zijn de voorbije jaren uitgenodigde gastsprekers op het jaarlijkse Amerikaanse congres (AAOS) om samen opleiding te geven aan honderden chirurgen die de EDA techniek willen aanleren. 
Het team ontvangt tevens elke week meerdere chirurgen van over gans de wereld om deze efficiënte spiersparende voorste benadering aan te leren.
Samen met Prof. Hadzic werkt hij aan tal van onderzoeksprojecten om de revalidatie van de voorste benadering te optimaliseren door middel van het gebruik van loco-regionale anesthesie technieken, die we ook toepassen in het Park Medisch Centrum.
 

Aandachtspunten

Prothese chirurgie van het degeneratieve heupgewricht (THP)
– de Efficient Direct Anterior (EDA) Hip voor primaire THP via de voorste benadering
– spiersparende revisie operaties via de voorste benadering
 
Heupsparende chirurgie van het niet-degeneratieve heupgewricht in de Young Adult Hip Unit (YAHU)
– spiersparende Peri-Acetabulaire Osteotomie van Ganz (PAO) voor (aangeboren) heupdysplasie
– reconstructieve chirurgie van het niet-degeneratieve heupgewricht zoals de open chirurgische dislocatie en de arthroscopie van het heupgewricht
 
 
Overige Websites
www.heuppraktijk.com
www.esy-concept.com
www.europeanhipclinic.com (of www.ehc.com)
 

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.