PROMs – digitale vragenlijsten

PROMs – digitale vragenlijsten

PROMs (Patient Reported Outcome Measure) zijn een manier om met digitale vragenlijsten uw gezondheid in kaart te brengen. De PROMs vragenlijsten zijn gericht op uw dagelijks functioneren, kwaliteit van leven en uw gezondheid in relatie tot uw klachten. Voor en na de behandeling wordt u gevraagd dezelfde PROMs vragenlijsten in te vullen. De informatie die u geeft zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.

PROMs zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling
Door de resultaten van grote groepen patiënten te vergelijken, kunnen we meer inzicht krijgen in de kwaliteit van onze zorg. Hierdoor kunnen we de zorg verder verbeteren en kunnen we onze voorlichting waar nodig aanpassen. Patiënten kunnen in de toekomst de uitkomsten zien van een behandeling vanuit het beeld van de patiënt. Hierdoor zijn ze beter voorbereid om goed te kunnen herstellen.

Werkwijze van PROMs
Een aantal dagen voor het consult met de specialist ontvangt u per email een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Door op de link te klikken opent u de vragenlijst. Na het afronden van de vragenlijst zijn de resultaten direct voor de specialist in te zien, zo kunnen de resultaten gebruikt worden om samen met u de beste behandeling te bepalen.
Moet u een operatieve behandeling ondergaan? Dan ontvangt u na de operatie nogmaals één tot twee keer een uitnodiging om de PROMs vragenlijst in te vullen. Met deze vragenlijsten kunnen we uw herstel volgen. Mocht er afwijkende resultaten uit de PROMs vragenlijsten komen, dan kunnen we eerder contact opnemen.

 

Contactgegevens
De PROMs vragenlijsten zijn een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Mocht u geen e-mail hebben dan kunt u ook het e-mailadres opgeven van iemand die dichtbij u staat, zoals een partner, broer, zus, dochter, zoon of mantelzorger. Als u het e-mailadres van iemand anders opgeeft, is het wel van belang dat diegene niet namens u de vragenlijst invult. U moet zelf de antwoorden geven. Uiteraard mag uw naaste u wel helpen bij het invullen. Mocht ondanks alle hulp het invullen niet lukken, dan kunt u de vragenlijst op een computer in de kliniek alsnog invullen. Houdt u er dan wel rekening mee dat u ruim op tijd aanwezig bent voor uw afspraak, zodat u op uw gemak de PROMs vragenlijst kunt invullen.
De PROMs vragenlijsten zijn een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Deze vragenlijsten zijn nodig om u en uw arts goed inzicht te geven van uw gezondheid. Het geeft uw arts informatie om, samen met u, te bepalen wat de beste behandeling is. De resultaten van de PROMs vragenlijsten zullen gedurende de behandeling regelmatig met u worden besproken.

PROMs – plastische chirurgie

  • – PROM vragenlijst Borstvergroting (voor de operatie), klik hier.
  • – PROM vragenlijst Borstvergroting (na de operatie), klik hier.

 
De Quick Dash instructies t.b.v. vragenlijst CTS en Trigger finger.

  • – Quick Dash instructies, klik hier.
  • – Vragenlijst CTS, klik hier.
  • – Vragenlijst Triger finger, klik hier.

 

PROMs – neurochirurgie

Flowchart t.b.v. neurochirurgie.

PROM flowchart, klik hier.

 

PROMs – orthopedie

Bij de volgende behandelingen kunt u een uitnodiging verwachten om de PROMs vragenlijst in te vullen:

  • Schouderoperatie
  • Voorste of achterste kruisband reconstructie
  • Knie overige klachten
  • Heupprothese
  • Totale of hemi knieprothese

 
De orthopedisch chirurgen willen graag weten of de patiënten tevreden zijn over de geplaatste gewrichtsprothesen.
De PROMs vragenlijsten geven aan hoe u als patiënt denkt over het effect van de operatie, het herstel, de kwaliteit van de gebruikte prothese en de kwaliteit van de arts, de kliniek of het ziekenhuis.

Uw behandelaar registreert de uitkomsten van de PROMs-vragenlijsten in de LROI. De Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) is een register voor gewrichtsprothesen. Hierin staan de gewrichtsprothesen die in Nederland geplaatst zijn; zowel de primaire als de revisieoperaties. Ook de PROMs van de heup en knie staan in de LROI.

Mocht er sprake zijn van een calamiteit, kunnen we – vanuit de LROI – 100% van de geregistreerde prothesen herleiden naar de patiënten bij wie deze geplaatst is. We stellen in zo’n geval de zorgaanbieders die deze prothese plaatsten op de hoogte. Zij kunnen patiënten terugroepen. De privacy van de patiënt staat centraal en is gegarandeerd door het BSN-nummer versleuteld op te slaan. Alleen de behandelend arts kan dit nummer ontsleutelen.

Doordat alle ziekenhuizen dit doen kunnen we de verschillen onderzoeken waardoor men de kwaliteit van zorg steeds verder kan verbeteren.

Als u een prothese krijgt, krijgt u het verzoek voor- en na de operatie de PROM in te vullen. Op deze manier helpt u de orthopedie om de kwaliteit van de prothesen te verbeteren.
Bij de onderstaande link kunt u de PROM inzien.

PROM vragenlijst heup, klik hier.

PROM vragenlijst knie, klik hier.

Op parkmedischcentrum.nl gebruiken wij cookies voor gebruiksgemak, webstatistieken (analyse) en integratie met sociale media. Op onze cookies pagina kunt meer informatie vinden. U kunt toestemming geven door op de "Accepteren" knop te klikken.