Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Botuline Toxine behandeling

Botuline Toxine behandeling

Met een Botuline Toxine behandeling kunnen rimpels tijdelijk gecorrigeerd worden en waardoor gezichtsuitdrukkingen worden verzacht. Botuline Toxine is een injectievloeistof, die overactiviteit van spieren vermindert. Rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door dergelijke overactiviteit. Denk maar aan frons rimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Inspuiten van Botuline Toxine zorgt ervoor, dat de spieren zich tijdelijk ontspannen en de rimpels in de huid verminderen en soms zelfs tijdelijk verdwijnen.

Algemene informatie

Uitsluitend rimpels die door het samentrekken van onderliggende spieren veroorzaakt worden, kunnen worden behandeld met Botuline Toxine. Rimpeltjes in een slapper wordende huid of door veelvuldig zonnen reageren niet op een behandeling met Botuline Toxine. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken botuline toxine,  zoals Botox©, Dysport en Azzalure. Bij Parkkliniek maken wij gebruik van de merken Botox© en Azzalure.  Behandelingen met Azzalure worden bij Parkkliniek uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen.

Veiligheid
Al jarenlang wordt Botuline Toxine door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen toegediend. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid voor komen, dit is echter van voorbijgaande aard (1 tot 2 weken).

Voor wie is een behandeling met Botuline Toxine niet geschikt?
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden voor behandeling uitgesloten. Patiënten met een neuromusculair ziektebeeld dienen behandeling te vermijden.

Behandel indicaties

Bij Parkkliniek wordt Botuline Toxine toegepast voor:

  • Wenkbrauwlift
  • Afhangende mondhoeken
  • Bunny lines
  • Gummy smile
  • Tandenknarsen
  • Migraine
  • Overmatig transpireren
  • Voorhoofdsrimpels
  • De fronsrimpel
  • Kraaienpootjes

De Botuline Toxine behandelingen die Parkkliniek aanbiedt worden niet vergoed door uw zorgverzekering.

De behandeling

Een kleine hoeveelheid Botuline Toxine wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied. De injecties zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos, er is geen verdoving nodig en onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten. Het effect van een behandeling met Botuline Toxine ziet u na 3 tot 5 dagen en houdt 3 tot 6 maanden aan.

Overmatige transpiratie

Zweten is een van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijt raakt. Mensen met hyperhidrose (overmatige transpiratie) zweten echter veel meer dan nodig is om hun lichaamstemperatuur constant te houden. Er zijn twee hoofdvormen van hyperhidrose:

1. Focale hyperhidrose is de vaakst voorkomende vorm. Hierbij is sprake van overmatig zweten van de voeten, handen en in ongeveer 30-40% van de gevallen van de oksels. Het gezicht kan ook zijn aangetast, maar komt minder vaak voor. Gustatiore hyperhidrose komt nog minder vaak voor. Hierbij wordt de overmatige zweetproductie op het gezicht veroorzaakt door gekruid of pikant voedsel. Botox® wordt aanbevolen voor de behandeling van focale hyperhidrose in de oksels (axillaire hyperhidrose) als andere behandelingen geen verbetering bieden.

2. Bij generaliseerde hyperhidrose is het hele lichaam aangetast. Deze vorm komt veel minder vaak voor en wordt meestal veroorzaakt door een andere ziekte, zoals een infectie, diabetes of door een overactieve schildklier. Het overmatige zweten stopt meestal als de ziekte wordt behandeld.

Naar schatting heeft ongeveer 1% van de bevolking een bepaalde vorm van hyperhidrose. De aandoening ontstaat meestal tussen het 10e en 30e levensjaar.

Het is niet bekend waarom sommige mensen de aandoening ontwikkelen en anderen niet. Ongeveer eenderde tot de helft van de mensen met hyperhidrose heeft een familielid met een soortgelijk probleem, wat mogelijk wijst op een genetische oorzaak.

Mensen met hyperhidrose produceren grote hoeveelheden zweet. Dat betekent dat de handen, voeten, borst of oksels (afhankelijk van welke plaats van het lichaam is aangetast) mogelijk constant vochtig zijn. Hierdoor kunnen normale alledaagse activiteiten worden bemoeilijkt en kunnen vervelende situaties ontstaan op het werk of bij sociale gelegenheden. Een behandeling met Botuline Toxine kan uitkomst bieden.

Botuline Toxine behandeling
Uw arts injecteert met een zeer dunne naald een kleine hoeveelheid Botox® in de oksel. Dit wordt 10 tot 15 keer herhaald, waarbij de injectieplaatsen gelijkmatig verdeeld zijn, met een tussenruimte van 1 cm. Soms wordt kleurstof gebruikt om de plaatsen te lokaliseren waar het meeste zweet wordt geproduceerd en waar dus de injecties moeten komen. Een behandelsessie duurt ongeveer 30 minuten.

U zou binnen een week na de behandeling positieve resultaten moeten merken. In een klinisch onderzoek bleek de zweetproductie reeds één week na de behandeling met 83% te zijn gedaald. Bovendien was het zweten ten minste 50% minder bij 95% van de patiënten. U kunt uw volgende behandeling zijn verdwenen (meestal na 4 tot 7 maanden). Uw arts zal u laten weten wanneer u moet terugkomen voor een volgende behandeling.

Verwachtingen & Consult

Uw huid zal veel gladder zijn; de hinderlijke frons rimpels, kraaienpootjes of horizontale lijnen zijn verdwenen, wat u een jeugdig en meer uitgerust uiterlijk geeft. De normale gelaatsuitdrukking zal niet worden aangetast. De mate en duur van het effect verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Na deze tijd kan opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u alle informatie verstrekken over de behandeling. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Nazorg na Botuline Toxine behandeling

Eerste 12 uur
Geen alcohol of make-up (preventie van blauwe plekken en infectie) erna mogen eventuele blauwe plekjes gewoon gecamoufleerd worden.

Eerste 48 uur
Wrijf of masseer het behandelde gebied niet, dep de huid na het wassen voorzichtig droog
Vermijdt inspannende activiteiten zoals sport, ga niet naar de sauna, in de zon liggen of onder de zonnebank (om botox afbraak te voorkomen)

Eerste 2 weken
Onderga geen gezichtsbehandeling

Botuline Toxine behandeling voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na een Botuline Toxine behandeling. De foto’s bovenaan zijn van Voor de behandeling. Al deze behandelingen zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een Botuline Toxine behandeling in de Parkkliniek. De totale kosten hangen af van het aantal te injecteren locaties.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.

Tarieven Botuline Toxine behandeling*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze chirurgen (4)

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter van der Putten

Drs. M. van der Putten

Cosmetisch arts KNMG

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg