Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Aziatische ooglidcorrectie

Aziatische ooglidcorrectie

Parkkliniek is één van de weinige klinieken in Nederland, waar Aziatische ooglidcorrecties worden uitgevoerd.

Het opereren aan Aziatische oogleden vergt een andere benadering dan bij blanke mensen en niet-Aziaten. Dit komt door grote anatomische verschillen tussen Aziaten en niet Aziaten. Het gaat hierbij dus om de bovenoogleden.

Algemene informatie

De meeste Aziatische vrouwen met een enkelvoudige ooglidplooi, een zogenaamde “Single eyelid”, willen een extra plooi laten creëren om zo een meer westerse uiterlijk qua ogen te verkrijgen. Voor veel Aziatische vrouwen is dit een schoonheidsideaal. Het is niet alleen een permanente anatomische transformatie , maar geeft ook de mogelijkheid om hun ooglid op een andere manier en in hun ogen mooier op te maken.

Deze operatie is in Azië een hype en op dit ogenblik de meest uitgevoerde cosmetische operatie.

Anatomische verschillen

Anatomisch gezien zijn er inderdaad grote verschillen tussen een kaukasisch ooglid en een Aziatisch ooglid.

In de praktijk blijkt dit echter niet zo zwart wit te zijn en is er ook binnen de Aziatische gemeenschap grote anatomische variaties van de bovenoogleden. Grofweg kan men stellen dat ongeveer 50% van de Aziaten een “single eyelid” hebben. De andere helft heeft dus min of meer al een extra plooi “double eyelid”.

Er is een toenemende vraag naar Aziatische bovenooglidcorrecties. Er wonen in Nederland ongeveer 120.000 mensen van Aziatische afkomst. In de Parkkliniek hebben de Plastisch Chirurgen ervaring met dit soort operaties. Zij zijn speciaal hiervoor getraind en hebben hun stages in Azië doorlopen bij gerenommeerde klinieken.

Indien u deze operatie wenst, maakt gerust een afspraak in de Parkkliniek bij een van de Plastisch Chirurgen, die er ervaring in hebben en laat u tevoren uitgebreid informeren met voorbeelden over de mogelijkheden.

De behandeling

Een extra plooi creëren (double eyelid) is mogelijk, zij het met enige anatomische beperkingen. De operatie is technisch moeilijker dan een “gewone” bovenooglidcorrectie en vergt een zeer nauwkeurige voorbereiding. Het is millimeterwerk. De chirurg dient minutieus te werk te gaan voor een optimaal resultaat. Het kan uitgevoerd worden onder lokale verdoving en duurt ongeveer 45-60 minuten. Na de operatie blijft u nog een uurtje om de ogen te koelen, waarna u onder begeleiding weer naar huis kunt gaan.

Herstel

Na de operatie blijft u nog een uurtje om de ogen te koelen, waarna u onder begeleiding weer naar huis kunt gaan.

Een week later komt u terug bij de chirurg en worden de hechtingen verwijderd. Dan is ook de ergste zwelling verdwenen en kunt u het voorlopig resultaat zelf aanschouwen.

Net als bij de andere ooglidcorrecties is een tijdelijke zwelling (de eerste 3 dagen) met blauwe plekken vaak voorkomend. Dit kunt u minimaliseren door de eerste 2 dagen frequent te koelen met een koelbril of koude kompressen. Het tijdelijk staken van aspirine ( 5 dagen tevoren) en het daags tevoren minderen van alcoholische dranken draagt ook bij een snelle genezing met minder blauwe plekken.

Infecties kunnen optreden enkele dagen na de operatie en uit zich in doorbloed oogwit met pussig traanvocht. Dit kan goed verholpen worden met oogdruppels of regelmatig reinigen met gedestilleerd lauw water.

Het tijdelijk niet geheel kunnen sluiten van de oogspleet kan voorkomen.

Specifiek bij deze operatie kunnen nadat de zwelling verdwenen zijn, ondanks zeer nauwkeurig voor de operatie aftekenen, a-symmetrieën zichtbaar worden.

Verwachtingen & consult

De operatie geeft meestal een sterke verbetering van de aanblik van de oogleden.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van uw huidige ogen en uw eigen wensen. Ook wordt gekeken of er wellicht een boven en onderooglid correctie tegelijkertijd kan worden uitgevoerd. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Ooglidcorrecties voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de behandeling van een ooglidcorrectie. Al deze ooglidcorrecties zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg welk resultaat u het meest aanspreekt.

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Hieronder vindt u veel gestelde vragen over ooglidcorrecties. Mocht u vraag er niet tussen staan klik dan op de knop “stel uw vraag”. Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur.

1. Ik heb gehoord dat het na de operatie erg blauw kan worden, hoe lang blijft dat zichtbaar?
Na de operatie kan het blauw worden rond uw ogen. Dit blijft maximaal 1-2 weken zichtbaar.

2. Hoe kan ik voorkomen dat het erg blauw wordt?
Door van tevoren geen bloedverdunners te gebruiken, niet te veel alcohol drinken en indien u medicijnen tegen een hoge bloeddruk gebruikt dient u deze te blijven gebruiken.

3. Wanneer kan ik weer gaan werken?
Na gemiddeld 1 week kunt u weer gaan werken.

4. De prijs van een ooglidcorrectie is daar alles bij inbegrepen? Zoals consult en verdoving en nacontrole?
Klopt.

 

Prijs

Hieronder vindt u de tarieven voor een ooglidcorrectie in de Parkkliniek.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

  • Indien een (cosmetische) behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
  • Indien in overleg met de arts een aanvraag voor vergoeding naar de zorgverzekeraar gestuurd wordt, dan moet het eerste consult ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dient u dan eerst een verwijzing van uw huisarts in te leveren. Zonder deze verwijzing kan geen aanvraag worden ingediend.
    De zorgverzekeraar zal net zoals bij een ziekenhuisbezoek uw eigen risico in rekening brengen, ook als u achteraf besluit geen behandeling bij de Parkkliniek te laten verrichten of de ingreep alsnog voor eigen rekening te laten verrichten.
  • Voor het verzetten of afzeggen van een consult afspraak kunt u tot 24 uur vóór de afspraak contact opnemen met Park Medisch Centrum. Patiënten van Park Medisch Centrum die zich niet of te laat hebben afgemeld voor een consult afspraak ontvangen een factuur van € 50,– .
  • U kunt tot 2 weken voorafgaande aan uw geplande operatiedatum uw afspraak kosteloos annuleren. Wanneer u binnen twee weken voor uw operatiedatum uw afspraak annuleert, bent u Parkkliniek de aanbetaling van 30% verschuldigd. Deze zal dan ook niet aan u worden terugbetaald. 
  • Vriendelijk verzoek om met pinpas af te rekenen, eventueel contant maar alleen met gepast geld.
Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In het algemeen wordt een ooglidcorrectie niet vergoed door zorgverzekeraars. Alleen in uitzonderlijke gevallen wil de zorgverzekeraar de kosten dragen. De medisch adviseur van uw verzekeringsmaatschappij zal u dan oproepen om te beoordelen of de operatie voor vergoeding in aanmerking komt. U moet er, in principe, vanuit gaan dat u de operatie zelf moet bekostigen.

Tarieven Ooglidcorrectie Parkkliniek*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (5)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg