Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Adamsappelcorrectie

Adamsappelcorrectie

De adamsappelcorrectie is een eenvoudige en veilige operatie waarbij een naar voren uitstekende en opvallende adamsappel wordt gecorrigeerd. Hierdoor worden de verhoudingen in de hals geharmoniseerd en ontstaat er een betere halscontour. Het litteken is klein en bijna onzichtbaar, omdat de halshuid over het algemeen zeer netjes geneest.

Algemene informatie

Een adamsappelverkleining kan wenselijk zijn, omdat de vorm of de grootte van de adamsappel belangrijk is voor de verhoudingen in de hals. Een naar voren uitstekende adamsappel kan de halscontour lelijk verstoren. Een adamsappelcorrectie herstelt deze verhoudingen.

De behandeling

Er wordt via een klein sneetje dwars over de adamsappel een ruimte gemaakt waarbij enkele millimeters van het uitstekende gedeelte van de adamsappel wordt verwijderd. De huid wordt hierna gesloten. De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

De risico’s

De kans op een nabloeding of een infectie is zeer klein. Een stemverandering komt eveneens maar zeer zelden voor.

Na de operatie

De pijn valt over het algemeen erg mee. Een zwelling direct rond de adamsappel is er wel vrijwel altijd. Dit trekt na 2 tot 6 weken weg.

Het resultaat

Het resultaat van een adamsappelcorrectie is blijvend. U zult dus voor altijd verlost zijn van het probleem dat u met uw adamsappel had. Het resultaat is soms niet exact zoals u zich dat had voorgesteld. Door de kwaliteit van het adamsappelweefsel en door de werking van het littekenweefsel kan het resultaat soms nadelig worden beïnvloed.

Verwachtingen

De operatieve correctie van de adamsappel heeft een blijvend karakter. Het litteken bevindt zich dwars over de adamsappel en kan daardoor als een dunne streep zichtbaar zijn. Zeker de eerste weken na de operatie. De ingreep biedt verbetering, maar geen perfectie.

Ook mag u niet verwachten dat een dergelijke operatie een oplossing biedt voor een eventuele sociale of relatieproblemen. De vorm veranderende operatie kan wel meer zelfvertrouwen geven en minder commentaar van anderen oproepen.

De voorbereiding

Het is belangrijk uw wensen en verwachtingen voor de operatie goed te bespreken met de plastisch chirurg. Realiseert u zich daarbij dat het uiteindelijke resultaat niet voor honderd procent in handen is van degene die u opereert. Ook de kwaliteit van het weefsel van de adamsappel speelt een belangrijke rol.

Wij behandelen u naar beste kunnen. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij u echter niet geven. Stelt u gerust de vragen die u heeft. Wij zijn graag bereid deze te beantwoorden.

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor een adamsappelcorrectie in de Parkkliniek.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor operatieve ingreep € 50
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven adamsappelcorrectie*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg