Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Schaamlipverkleining

Schaamlipverkleining

Bij een schaamlipverkleining wordt overtollig schaamlipweefsel weggehaald. Er kan sprake zijn dat de binnenste schaamlippen, de labia minore, veel groter zijn dan de buitenste schaamlippen.

Algemene informatie

Bij de anatomie van het menselijk lichaam bestaan bepaalde normen voor de afmetingen van lichaamsdelen. Binnen die norm bestaan wel variaties, maar als de kleine schaamlippen een aantal centimeters buiten de grote schaamlippen uitsteken, dan is er sprake van een anatomische variatie. Dat kan gaan om twee centimeter tot soms wel zes centimeter. Hierdoor hebben de vrouwen vaak last, lichamelijk en geestelijk. Het kan vervelend of pijnlijk zijn bijvoorbeeld bij sport. De overtollig schaamlipweefsel kan ook schaamte veroorzaken.

Schaamlipverkleining een taboe?

Vaak begrijp je pas bij de confrontatie met andere mensen dat er iets mis is en zie je dat het bij jou anders is. Er over praten doe je niet zo makkelijk. Doordat er nu meer over gepubliceerd wordt, wordt de drempel wat lager. Het is lang in een taboe sfeer gebleven. Het ligt gevoeliger dan een andere vorm van plastische chirurgie. Het is natuurlijk niet zo dat er vroeger minder vrouwen waren met grote labia minore, maar voor je kunt vragen om een ingreep moet je wel weten dat die bestaat.

De behandeling

Schaamlipverkleiningen vallen niet onder de esthetische operaties; het is meer constructieve plastische chirurgie. De meeste vrouwen gaan in eerste instantie naar de gynaecoloog. Maar een gynaecoloog verricht de correctie over het algemeen niet, een plastisch chirurg verricht meestal de schaamlipverkleining.

Bij een schaamlipcorrectie wordt het overschot aan schaamlipweefsel verwijderd tijdens de operatie. Vervolgens wordt de wond gesloten door de bloedvaatjes dicht te branden. De wond zal tevens gehecht worden door de chirurg. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Herstel

Na de operatie zult u rekening moeten houden met een zwelling. De eerste dagen na de operatie dient u de wond te koelen. Daarnaast is het belangrijk om gedurende twee weken niet te sporten en/of zware dingen te tillen. Doorgaans kunt u na 1 week weer uw dagelijkse activiteiten oppakken. Het eindresultaat is na circa 6 weken zichtbaar.

Verwachtingen & Consult

Na de behandeling zullen de schaamlippen meer in balans zijn en zult u verlost zijn van eerdere ongemakken bij bijvoorbeeld het sporten en seksueel contact.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. De hoeveelheid schaamlipweefsel wat verwijderd kan worden wordt bepaald in een staande positie. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Wegens esthetische redenen plaatsen wij geen foto’s op deze website van een schaamlipverkleining. Tijdens een consult heeft u wel de mogelijkheid om foto’s te bekijken van voor en na een behandeling.

Prijs

Hieronder vindt u de prijs voor een Schaamlipverkleining in de Parkkliniek.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven schaamlipverkleining*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (4)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter Tan

Drs. L.T. Tan

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg

dokter Hoekstra

Dr. L.T. Hoekstra

Plastisch chirurg