Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Bilvergroting

Bilvergroting

De bil en bilspier kunnen soms matig zijn ontwikkeld. Dergelijke kleine of platte billen zijn dan niet in balans met de rest van het lichaam. Een bilvergroting kan de balans herstellen.  

Algemene informatie

Bij een bilvergroting wordt een bilprothese onder de bilspier geplaatst zodat de bil voller en ronder wordt. Het resultaat van een bilvergroting is deels afhankelijk van de conditie en elasticiteit van de huid. De billen mogen niet teveel hangen. In dat geval is een billift een betere behandeling. Welke behandeling voor u het beste geschikt is komt aan bod tijdens het consult.

De behandeling

Voor u wordt geopereerd, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u twee weken voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook twee weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken, verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

Een bilvergroting wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Tijdens de ingreep wordt er onder de bil en bilspier een ruimte gemaakt waar de bilprothese wordt geplaatst. Het litteken is onopvallend tussen de billen ter hoogte van het stuitje gelokaliseerd, mooi binnen de bikinilijn en de rest van uw bil is mooi vol en strak.

Aan het eind van de behandeling worden twee drains geplaatst om wondvocht en bloed af te voeren. Die slangetjes worden na hooguit twee uur weer verwijderd. U krijgt ook een steunend korset om de billen, dat u vier weken moet blijven dragen. Soms is ook een speciaal, hoog pantybroekje voldoende. De hechtingen zijn van oplosbaar materiaal en zullen dus vanzelf verdwijnen.

Risico´s

Zoals bij alle operaties is er een kans op nabloedingen en infecties. De billen kunnen na de operatie tijdelijk gevoelloos zijn. De kans dat de wonden slecht genezen en soms zelfs weer open springen wordt sterk vergroot als men rookt. Bilprotheses kunnen theoretisch van hun plaats gaan hoewel de kans daarop zeer klein is als men zich de eerste weken na de operatie aan de beperkingen houdt.

Herstel

Het is belangrijk de eerste twee dagen strikte bedrust te houden en de eerste twee weken rust te nemen, niet op de billen te zitten, staande te eten en op de buik te slapen. Hierna mag men voorzichtig op de billen zitten. Na drie weken mag u auto rijden. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten of voorover bukken. Na zes weken is de herstelperiode voorbij. Dan zijn alle bewegingen weer mogelijk. Sporten mag u pas weer na drie maanden. Het steun korset of pantybroekje draagt u vier weken. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter preventie van een infectie. Let erop in de toekomst geen injecties in de bil te krijgen in verband met de kans op beschadiging van de bilprothese.

Verwachtingen & consult

Volle ronde en strakke billen. Maar verwacht geen perfectie. Het litteken kan wat zichtbaar blijven tussen de billen. Het litteken valt binnen de bikinilijn en is voor anderen dus niet zichtbaar.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Bilvergroting voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na de behandeling van een bilvergroting. Al deze bilvergrotingen zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. Bespreek met uw plastisch chirurg welk resultaat u het meest aanspreekt.

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een bilvergroting in de Parkkliniek. De totale kosten van de ingreep hangen onder andere af van de gekozen bilprotheses en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Tarieven bilvergroting*

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg