Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Mommy Make-Over

Mommy Make-Over

Mommy Make-over is een combinatie van operaties aan de borsten en buik na een doorgemaakte zwangerschap. De term Mommy Make-Over is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, alwaar deze operatie erg populair is.

Algemene informatie

Tijdens en na een zwangerschap zijn de borsten meestal fors gegroeid en zullen daarna weer in volume afnemen. Helaas komt het vaak voor, zeker indien de borsten fors zijn gegroeid en u borstvoeding hebt gegegeven, dat de borsten daarna weer verslappen en leeg worden al dan niet met de nodige striae. De buikwand vertoont vaak ook de nodige striae, de buikhuid en de buikspieren zijn ook verslapt. Soms kan zelfs de rechte buikspieren (rectus abdominus spier) in de middellijn gescheurd zijn en een beetje uit elkaar staan, waardoor een abnormale bolling in de buik ontstaat (zogenaamde buikhernia of rectusdiastase).
Al met al een lichamelijke situatie waar u als moeder niet blij mee zal zijn.

Tijdstip van de operatie

Minimaal 6 maanden na de zwangerschap en minimaal 3 maanden na het beëindigen van de borstvoeding. Indien er nog kinderwens is , kunt u ervoor kiezen de operatie te ondergaan nadat het gezin voltooid is.

De behandeling

Wij kunnen u een aantal operaties aanbieden in de Parkkliniek. Dit is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke lichamelijke situatie en uw klachten:

  • Borstvergroting
  • Borstverkleining (soms vergoed door uw verzekering)
  • Borstlift (soms vergoed door uw verzekering)
  • Minibuikwandcorrectie
  • Buikwandcorrectie (volledig met verplaatsen van de navel)
  • Liposuctie

Bij een Mommy Make-Over worden combinaties van bovenstaande operaties uitgevoerd.
Soms is het mogelijk in een enkele operatie, soms moet het in 2 of zelfs 3 operaties. Dit is afhankelijk van Uw persoonlijke lichamelijke toestand, uw algemene gezondheidstoestand en uw voorkeur.
Te allen tijde moet het medisch technisch haalbaar zijn en staat uw veiligheid voorop. Het zijn middelzware tot zware operaties en bijna altijd moet u overnachten in de kliniek. Tijdens het consult zal de dokter u uitleg geven over de combinatie mogelijkheden en samen met u tot een operatieplan komen.

Verwachtingen & Consult

Een Mommy Make-Over is een combinatie van verschillende operaties.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van uw huidige borsten, buik, benen en billen en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Tijdens de consultatie kunt u ook verschillende implantaten ´passen´ indien u ook een borstlift of borstvergroting wilt ondergaan. Zo krijgt u een goed beeld betreft de wenselijke maat en vorm.

Prijs

Hieronder vindt u de vanaf prijs voor een Mommy Make-Over in de Parkkliniek. De totale kosten van een Mommy Make-Over hangen onder andere af van de gekozen combinatie van operaties. De prijs hieronder weergeven is slechts een indicatie.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Consulten
Consult voor botuline toxine en injectables € 30
– Indien behandeling volgt wordt dit bedrag in mindering gebracht op de nota.
– Bij machtigingaanvraag wordt het consult gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering
– Denk aan uw “eigen bijdrage”, deze wordt geïnd door uw ziektekostenverzekering

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De ziektekostenverzekeraar zal deze operatie(s) over het algemeen niet vergoeden. In een aantal gevallen zal een borstverkleining wel vergoed worden , mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. In ieder geval moet er een verwijsbrief zijn van uw eigen huisarts.

Tijdens het consult kan de plastisch chirurg beoordelen of er een medische indicatie is voor een vergoeding via de verzekering.

Tarieven Mommy Make-Over Parkkliniek*

Mommy Make-Over**vanaf € 11.040

* prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

**Indicatie – volledige offerte wordt opgesteld in overleg met de arts nav een consult. 

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze plastisch chirurgen (3)

dokter wu

Drs. S.H. Wu

Plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg

dokter Braam

Drs. M. Braam

Plastisch chirurg