Verkeersoverlast op de Hoofdweg. Graag rekening houden met een iets langere reistijd.
Actuele informatie     Team
Veelgestelde vragen     Wachttijden
Bel ons     Mail ons     

Kuitvergroting

Kuitvergroting

Veel mensen zijn ontevreden over de vorm en grootte van hun kuiten.  Ook kan er sprake zijn van een aangeboren kuitafwijking. Met behulp van kuitimplantaten kan op eenvoudige wijze de kuit worden gevormd naar het gewenst model. 

Algemene informatie

Wanneer u ontevreden bent over de vorm en de grootte van de kuiten kan het zijn dat u bijvoorbeeld liever geen rokken of korte broeken draag. In veel gevallen hebben kuitoefeningen geen effect en soms kan er ook sprake zijn van een geboren kuitafwijking. Bij een kuitvergroting worden twee protheses via een kleine snee in de knieholte onder de huid en spierfascie van de kuitspier gebracht om zo het volume te herstellen van de kuit.

De behandeling

Een kuitvergroting wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Tijdens de ingreep wordt er een snede gemaakt in de knieholte en worden een of twee protheses onder de spierfascie van de kuitspier geplaatst.. U krijgt steunkousen aan die u 3 weken moet blijven dragen. De hechtingen zijn van oplosbaar materiaal en zullen dus vanzelf verdwijnen.

De risico’s

Zoals bij alle operaties is er een kans op nabloedingen en infecties. Deze kans is erg klein als u zich goed aan de postoperatieve instructies houdt. Kuitprotheses kunnen de eerste weken nog verschuiven van plaats, maar ook hierop is de kans zeer klein als men zich aan de instructies houdt.
De kans dat de wonden slecht genezen en soms zelfs weer open springen wordt sterk vergroot als men (toch) rookt.

Herstel

Het is belangrijk de eerste dag strikte bedrust te houden. De eerste drie weken draagt u steunkousen en loopt u niet te veel. De kuiten zijn in het begin erg stijf en pijnlijk. Het prettigst loopt u met een hakverhoging of met laarzen met een hak om de kuitspieren te ontspannen. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten. Na zes weken is de herstelperiode voorbij. Dan zijn alle bewegingen weer mogelijk. Na 3 maanden mag men weer sporten. Het uiteindelijke resultaat kunt u na 3 maanden verwachten. Dan is de meeste zwelling verdwenen en heeft de huid zich aangepast aan de nieuwe kuitvorm.

Het resultaat

Mooie vollere kuiten met een goede vorm en in balans met uw bovenbenen. De littekens kunnen de eerste maanden nog wat roze zijn maar zitten verscholen in de knieholte.

Verwachtingen & Consult

Het resultaat van een kuitvergroting is deels afhankelijk van de uitgangssituatie en de gewenste vergroting. Dit kunt u met de plastisch chirurg bespreken en de verschillende vormen van protheses komen dan aan bod.

Voor u wordt geopereerd, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u vijf tot tien dagen (afhankelijk van de medicatie) voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook vier weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken, verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

Tijdens een eerste consult zal de arts alles uitleggen over de mogelijkheden en zal hij of zij u advies geven op basis van de huidige situatie en uw eigen wensen. Een eerlijk en haalbaar advies staat voorop bij de Parkkliniek.

Kuitvergroting voor en na foto’s

Hieronder vindt u foto’s na een kuitvergroting. Al deze behandelingen zijn uitgevoerd in de Parkkliniek. 

Prijs

Hieronder vindt u de prijslijst voor een kuitvergroting in de Parkkliniek. De totale kosten van een kuitvergroting hangen onder andere af van het type siliconen en de wensen van de cliënt.

Kiest u voor de Parkkliniek dan kiest u niet voor de goedkoopste kliniek maar wel voor kwaliteit en de zekerheid dat u in goede handen bent.

Tarieven Kuitvergroting Parkkliniek

prijslijst per 1 januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en indicatief. De definitieve prijs wordt tijdens het consult in overleg met uw arts vastgesteld en is afhankelijk van de uitgebreidheid en zwaarte van de ingreep. De prijzen zijn inclusief lokale verdoving of narcose tenzij anders aangegeven.

Wat heeft u nodig als u bij ons op consult komt?

Plastische chirurgie: Indien u met een medische klacht bij ons op consult komt dient u een verwijzing van uw huisarts mee te brengen.

Besluit u tot operatie bij ons, graag uw apotheek toestemming geven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt). Dit is nodig om eventuele medicatie op te vragen of voor te schrijven.

Heeft u meer informatie nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Uw plastisch chirurg

dokter nio

Drs. C.R. Nio

Plastisch chirurg